Fashion by Linda, stijlvol en ‘een tikkeltje apart’

Fashion by Linda in de Kleine Kerkstraat is een damesmodewinkel die nét een beetje anders denkt. Met het vleugje Linda zorgt eigenaresse Linda voor de leukste outfits. Die zijn stijlvol, maar een tikkeltje apart. Wat dat allemaal inhoudt? Dat vertelt Linda ons graag.

“Ik heb een achtergrond in mode en meerdere modezaken gehad. Ik heb altijd met veel plezier in de mode gezeten en ben een ondernemer in hart en nieren. Ik heb ook andere bedrijven gehad, zoals een hobbywinkel, maar mode bleef altijd wel mijn passie. Ik zei altijd: als ik de kans krijg, wil ik weer een modezaak beginnen.”

“Afgelopen jaar is, mede door corona, echt een denkjaar geweest. Op verschillende locaties heb ik gekeken naar een pand. Ik heb zelfs nagedacht over een kleine horecazaak, maar daar heb ik niet zoveel kaas van gegeten. Toen kwam dit pand in de Kleine Kerkstraat op mijn pad! Half maart ben ik in gesprek gegaan, 1 april heb ik de sleutel gekregen en sinds de opening op 27 april ben ik de trotse eigenaresse van Fashion by Linda.”

‘ERGENS VOOR GAAN’

“Het was een spannend moment om een winkel te beginnen, maar ik heb mij altijd afgevraagd: hoe groot is de kans dat ik dit mag huren? Natuurlijk heb ik nagedacht over of het rendabel was, maar voor mijn gevoel investeerde ik sowieso in de locatie. Als je passie ergens ligt, heb je ook het gevoel dat je er voor moet gaan.”

“Een van de buren vroeg aan mij hoe ik denk mijn geld te gaan verdienen en eigenlijk had ik daar helemaal nog niet over nagedacht! Ik was zo bezig met mijn passie en kijken of alles haalbaar was, dat ik helemaal niet over het geld verdienen nadacht. Zo enthousiast was ik. Hier zit mijn passie in. Ik ben zo’n week of zes bezig en word hier echt heel gelukkig van. Het risico dat ik nam, heeft goed uitgepakt.”

EEN VLEUGJE LINDA

“De winkel loopt goed. De mensen die binnenkomen, vinden
het hier heel gezellig. Ik probeer mij te richten op draagbare damesmode voor volwassen vrouwen. Dat wil trouwens niet zeggen dat er voor jonge vrouwen niets te vinden is! Maar mijn doelgroep is wel volwassen vrouwen. Ik bied draagbare kleding, met een vleugje Linda. Wat is dat vleugje Linda? Het mag best een beetje apart zijn. Ik hou van mooie, stijlvolle kleding met een gek printje erbij. Ik probeer aan vrouwen te laten zien dat zoiets mogelijk is. Dat het echt net even wat anders kan zijn dan het ‘normale’.”

“Ik werk zoveel mogelijk met bedrijven waarmee ik direct op de markt kan inspelen, dus heb ik steeds een wisselende collectie. Als het bijvoorbeeld volgende week mooi weer wordt, heb ik direct kleding voor mooi weer. Zo kan ik direct inspelen op de markt. Dat geldt ook wel voor de mode, ik hoef niet ver van tevoren in te schatten welke kleuren er in de mode komen. Ik kan er gelijk op inspelen.”

ELKE WEEK IETS ANDERS IN DE WINKEL

“In de winkel hangen verschillende merken uit het middensegment. Merken die gericht zijn op de moderne vrouw die draagbaar zijn en fijne stoffen hebben. Zo is er de collectie van Creme de la creme, Azzurro en Savinni. Dit zijn merken die steeds aanwezig zullen zijn. Bovendien hebben we ook veel andere merken.”

“Daarnaast hangt er elke week iets anders in de winkel. Van sommige kledingstukken heb ik misschien vier, vijf stuks en dan is op ook echt op. Dat is fijn voor mij, want ik heb een kleine winkel en weinig magazijnruimte, maar ook fijn voor de klanten. Een rokje zie je dan bijvoorbeeld niet vaak terugkomen in het straatbeeld.”

‘TOTDAT DE KOEK OP IS’

“Natuurlijk ben ik nog maar net begonnen, maar ik kan mijn tijd hier wel uitzitten. Ik zou het persoonlijk erg mooi vinden om dit tot aan mijn pensioen te kunnen doen. Ambities om groter te worden of rijk te worden, heb ik niet. Ik wil hier gewoon de focus op leggen totdat de koek op is! Het lijkt mij wel leuk om een of twee stagiaires een werkplek te kunnen geven. Ik ben onlangs een erkend leerbedrijf geworden. En voor de rest? Ik wil gelukkig worden en plezier hebben in wat ik doe. Dat is mijn ambitie.”

“Ik denk dat ik nog wel tien of vijftien jaar verder kan op deze plek. Als ik het heel erg leuk vind, misschien nog wel twintig of dertig jaar. Totdat het niet meer gaat, eigenlijk. Ik ben hier in de Kleine Kerkstraat gekomen en voel mij hier heel erg welkom. De mensen zijn zo vriendelijk. Ik had het mij hier niet beter kunnen wensen, dit is wat ik heel graag wil doen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *