Extra sneltrein Leeuwarden – Groningen

Steeds meer mensen reizen tussen het traject Leeuwarden, Groningen. Dit aantal wordt na verwachting de aankomende vijftien jaar alleen maar groter. 

Omdat de bestaande dienstregeling dat niet kan opvangen, zijn provincie Fryslân, provincie Groningen en Pro Rail de komende jaren bezig met het verbeteren van het spoor.

Ze gaan voor het verbeteren van de bereikbaarheid in het noorden. Dat willen ze bereiken door meer treinverkeer, kortere reistijden en sneller te kunnen overstappen. De treinen worden langer, rijden sneller en dat zou voor flinke vooruitgang zorgen.

Tot en met 2020 worden er flink wat werkzaamheden gedaan over het hele traject. Zo worden alle perrons verlengd om grotere en langere treinen te laten rijden. De spoorovergang bij Hurdegaryp is weg en er is een onderdoorgang om het verkeer te kunnen laten doorlopen.

In Leeuwarden wordt het spoor verlengd en verbreed. De overgang Schrans wordt daarbij dubbelzijdig. Zo kunnen daar straks treinen van drie treinstellen halteren, wat nu treinen van twee treinstellen zijn. 

Naast langere treinen komt er ook een extra sneltrein. Goed nieuws! Hierdoor rijden er straks vier treinen per uur in plaats van drie treinen. Wanneer deze dienstregeling ingaat, is nog even de vraag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *