Kerstmarkt Leeuwarden: van Blokhuispoort tot Gouverneursplein

De Blokhuispoort heeft al meerdere keren een gezellige Kerstmarkt georganiseerd. Vorig jaar ging het helaas niet door, maar dit jaar zijn ze op 7 en 8 december zeker weer van de partij! De organisatie verwacht een hoog bezoekersaantal en daarom wordt, mede uit veiligheidsoverwegingen, de Kerstmarkt uitgebreid naar andere delen van het centrum.

De route

Er is een leuke route uitgestippeld door het centrum van Leeuwarden en vele ondernemers zijn er bij betrokken. Wat is nu precies de route? De Kerstmarkt zal beginnen op de binnenplaats van de Blokhuispoort, waar eigenlijk het grootste deel van het evenement plaatsvindt. Aan de achterkant van de Blokhuispoort kun je het terrein verlaten, de weg oversteken en daar gaat de Kerstmarkt verder in de Oosterstraat. Ook hier doen vele ondernemers mee, staan er verschillende kraampjes en is de straat leuk aangekleed.

Vervolgens kom je terecht op de Groentemarkt en via het Naauw gaat de route door naar de Sint Jacobstraat. Hier gaat het weer helemaal los! Uiteindelijk kom je uit op het Gouverneursplein. Je kunt er genieten van live muziek, heerlijk shoppen en uiteraard is er ook van alles om te eten en te drinken. Denk jij ook gelijk aan glühwein of heerlijke warme chocolademelk met slagroom?

Op zaterdag 7 december is de Kerstmarkt van 11.00 tot 21.00. Dus ook in de avond kun je langskomen! Op zondag opent de Kerstmarkt opnieuw om 11.00 en loopt dan ten einde aan het begin van de avond. Ook heel handig om te weten, de toegang is gratis!

1 Reactie to “Kerstmarkt Leeuwarden: van Blokhuispoort tot Gouverneursplein”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *