Een kijkje in Queer Cinema

Leeuwarden wordt komend jaar host van Roze Zaterdag. IepenUP en Roze Zaterdag bieden komende week, tijdens de 40e editie van het Noordelijk Filmfestival, een feestelijke aanvulling op het filmprogramma in café de Backstage van Poppodium Neushoorn. In samenwerking met het Queer Filmfestival Utrecht, Zuperstition en Human Rights in the Picture bieden we van 6 tot en met 10 november een inkijkje in de Queer Cinema.

Programma

Donderdag 7 november: Rafiki – Aanvang: 20:00u
‘Rafiki’ toont het verhaal van een opbloeiende liefde tussen twee jonge Keniaanse vrouwen, Kena en Ziki. Temidden van familie en politieke druk dwingt hun verboden liefde hen te kiezen tussen veiligheid en geluk. De film werd in Kenia verboden. Reden te meer voor ons om hem te vertonen!

Vrijdag 8 november: Carmen & Lola – Aanvang: 20:00u
De veelvuldig bekroonde film ‘Carmen & Lola’ vertelt over twee lesbische meisjes in de Romagemeenschap. Met oog voor hén, maar ook voor de positie van de Roma. Volgens regisseur Echeverría is “homoseksualiteit in de wereld van de gitanos niet alleen een taboe. Het is regelrechte zonde.” 

Zaterdag 9 november: Galore – Aanvang: 20:00u Filmvertoning + na afloop Q&A regisseur en ‘hoofdpersoon’ Sander van den Baas 

Met ‘Galore’ maakte regisseurstweeling Lazlo en Dylan Tonk een intiem, persoonlijk portret over dragqueensensatie Lady Galore (Sander den Baas).  Een eerlijke en ontroerende film van een transformatie op meerdere niveaus.

Zondag 10 november: Retablo – Aanvang: 15:00u
Segundo, de veertienjarige, fijngevoelige zoon van een arme, alom gerespecteerde maker van altaarbeeldjes is bij zijn vader Noé in de leer in een afgelegen dorp in de Andes. Als hij op een dag met hem meereist naar de markt, gebeurt er iets dat een onuitwisbare smet zal werpen op het beeld dat Segundo altijd van zijn vader had. Delicaat coming-of-age-verhaal met een stevige thematiek – mannelijkheid en tribalisme – ontroert vanwege betoverende beeldende kracht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *