Drankenspeciaalzaak Jelle: wijn- en dranktips van de vrouwen

In de vorige editie trapte Jantina hem af. Nu is het tijd voor de favorieten van Sabina! Zij is onder andere de drijvende kracht achter de cadeaus bij Jelle. “Gelijk een leuke tip met het oog op de feestdagen: we maken hele leuke geschenken voor onder de boom, maar ook als kerstpakket of relatiegeschenk. Je mag zelf ook producten meenemen die in het pakketje mogen; wij maken er iets moois van!”

Naast de cadeaus is het hoogtepunt voor haar wanneer klanten verrast worden met iets nieuws en wanneer de klant zich laat adviseren. “Ja, er is hier heel veel keus. Alles dat nieuw binnenkomt, proeven we. Op deze manier kunnen we de klanten ook het beste adviseren. Met een paar vragen kunnen wij achterhalen waar de klant naar op zoek is.”

“En we laten de klant ook proeven. Dat is eigenlijk het leukste; klanten met iets anders de deur uit laten lopen dan ze in eerste instantie in gedachten hadden. Men pakt snel de bekendere merken, maar lokale en ambachtelijke distillers maken ook heerlijke dranken; vaak zelfs van betere kwaliteit!” “De slogan ‘drink minder, drink beter’ sta ik helemaal achter. Ik waardeer kwalitatief goede dranken. Daarom kies ook liever voor een glaasje van een iets exclusievere wijn, dan een aantal glazen minder goede wijn. Ik kan echt genieten van een mooi product. Bijvoorbeeld de betere champagnes. Die hebben een subtielere, fijnere bubbel en veel meer smaak. En dan proef je ook echt kwaliteit.”

“Ik proef eigenlijk alles, en veel vind ik ook lekker en kan ik waarderen. Maar mijn favorieten zijn toch echt cocktails, likeurtjes of een lekkere witte wijn. In de zomer ben ik gek op cocktails. Lekker buiten op het terras, daar hoort voor mij een cocktail bij. Maar nu het kouder is, geniet ik het meeste van een likeurtje. Bijvoorbeeld ons eigen likeur Skeef. Zoetig met een lekkere bite. En ook erg lekker in de mix of door de koffie trouwens! Smaken als rum, vanille, honing en kruidige tonen proef je hierin terug.”

Sherry

“Gevoel en emotie spelen een grote rol in de smaak en de beleving’, vertelt Sabina, en dat blijkt uit haar keuze voor een sherry uit 1973 toen ze 50 werd. ‘Prijzig, maar het is het dubbel en dwars waard. Samen met iedereen die ik lief heb, hebben we ervan genoten en geproost, en dat maakt het zo speciaal. Het is simpelweg een bijzondere fles voor een bijzonder moment.” “Dit is ook een leuke cadeautip: een mooie fles uit een bijzonder jaartal, bijvoorbeeld ter ere van een verjaardag of jubileum. Vaak geldt wel: hoe ouder, hoe duurder. Dus je kunt natuurlijk nu al een mooie wijn kopen voor een jubileum in de toekomst. Ook verschilt de prijs per drank, maar daar helpen wij jou graag bij!”

Wijnen

Onder Sabina’s favoriete wijnen behoort de Les Auzines Albarino van Laurent Miquel. Deze witte wijn is fruitig, verfrissend en erg lekker. En het mooie van dit Franse familiebedrijf is dat zij biologisch en duurzaam bezig zijn. Maar, de Kendall Jackson Chardonnay Vintner’s Reserve springt eruit. Afkomstig van een succesvol wijnhuis in Amerika waar ze zelf is geweest. “Om favorieten te kiezen is erg lastig. Maar als ik deze wijn drink, ruik ik de velden weer en zit ik weer even met mijn gedachten in California. Deze wijn is gewoon een topper, een volle aromatische wijn, met een lange volle afdronk een echte aanrader!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *