Dit zijn de maatregelen die Rutte en De Jonge hebben aangekondigd

.

Mark Rutte en Hugo de Jonge hebben vrijdag nieuwe coronamaatregelen aangekondigd om het oplopend aantal besmettingen tegen te gaan. Dit zijn ze, per sector

Horeca

De anderhalve meter afstand wordt overal, in elke situatie, opnieuw de norm. Gasten moeten een eigen zitplaats hebben en testen voor toegang gaat gelden tot zaterdag 14 augustus. Tussen 00.00 uur en 06.00 uur moeten alle horecagelegenheden verplicht gesloten blijven. Daarnaast is entertainment zowel binnen als buiten niet meer toegestaan.

Evenementen

Tot zaterdag 14 augustus zijn meerdaagse evenementen niet meer toegestaan. Eendaagse evenementen krijgen te maken met zitplaatsen en anderhalve meter afstand houden. Evenementen zonder zitplaatsen zijn niet toegestaan, ook niet met een negatief testbewijs, herstelbewijs of vaccinatiebewijs. Testen voor toegang blijft een optie.

Cultuur

De culturele instellingen mogen open blijven voor publiek, zolang bezoekers een eigen zitplaats krijgen en anderhalve meter afstand kunnen houden. Dat betekent dat de capaciteit op een derde van het maximum komt. Testen voor toegang blijft een optie voor een bezoek aan culturele instellingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *