Vijf mogelijke alternatieven voor Welcome to The Village

Als er een ding is dat de afgelopen dagen in het Leeuwarder nieuws is geweest is het wel het festival Welcome to The Village. Helaas moet de festivalorganisatie een andere locatie zoeken voor het festival. De rechtbank heeft dinsdag besloten dat de vergunning wordt geschorst en het is niet mogelijk om de uitspraak op korte termijn aan te vechten, meldt de organisatie op Facebook. Als wij een tipje mogen geven: vijf andere locaties waar we (misschien) Welcome to The Village wel terug kunnen zien!

Het Oldehoofsterkerkhof en de Prinsentuin 

Het Oldehoofsterkerkhof en de Prinsentuin zijn beiden een ideale locatie voor Welcome to The Village! Er zijn verschillende voordelen. Zo zijn beide locaties makkelijk af te zetten met wat hekken! En dat maakt het ideaal om het feestje volledig coronaproof te laten verlopen. Daarnaast zijn beide plekken heel makkelijk te bereiken! Vanuit de binnenstad hoef je maar een paar straten door en je staat tussen de festivalgangers. En wat dacht je van het lekkere groen van de Prinsentuin? Toch een beetje natuur om je heen. 

Wel een nadeel: de omvang van het terrein. Waar je in de Groene Ster bij Welcome to The Village lekker heen en weer kon lopen, hoef je hier jezelf alleen om te draaien om bij het volgende plekje te zijn. Dat is niet zo tof! Voeg daar het enorme bezoekersaantal aan toe en je staat lekker dicht op elkaar te wachten tot de volgende act. Dat is geen festivalbezoekje, dat is gewoon afwachten in een menigte… 

Het Zaailand

Hoe heerlijk is het om Welcome to The Village op het Zaailand te doen? Het festival is dan midden in de stad en perfect te bereiken met zowel je eigen auto als met het openbaar vervoer. Zowel via de trein als de bus is het festivalterrein op loopafstand. En kom je met de fiets? Dan kun je die veilig aan de overkant stallen. Elk vervoersmiddel vind je letterlijk en figuurlijk om de hoek. 

Wel weer zonde: de omvang van het festivalterrein. Net zoals bij het Oldehoofsterkerkhof is ook het Zaailand wel erg klein. Je hoeft je alleen maar om te draaien voor de volgende act. En daarnaast is ook hier weinig groen. Voor Welcome to The Village speelt de natuur toch wel een beetje mee…  

Vliegbasis Leeuwarden

Vliegbasis Leeuwarden: een ideaal plekje als je het ons vraagt! Als de Luchtmacht duizenden bezoekers kan ontvangen voor de Luchtmachtdagen, kunnen de duizenden bezoekers van Welcome to The Village ook op de Vliegbasis terecht. Wat ons betreft, dankzij de enorme omvang van het terrein, dus een heel goed idee. 

Alhoewel: is het wel zo’n goed idee? Het is natuurlijk wel heel lastig om op het allerlaatste moment nog deze plek vrij te krijgen voor het festival. Zou dat allemaal kunnen? En zo ja: waar moeten de vliegtuigen dan heen? Vragen, vragen, vragen…

Het Ruiterskwartier

Hier bij het Ruiterskwartier vind je ook heel veel mooie opties voor een festivalletje light. Het grote voordeel is natuurlijk dat je de lokale ondernemers steunt! Wat dacht je bijvoorbeeld van De Markies, dat er recht tegenover zit? Wel weer jammer: het is wel een heel grauw gebied, met weinig groen. Dan ben je een keertje buiten en dan heb je nog geen natuur…

Het WTC Expo

Waar kun je beter heen dan het WTC Expo? Er is enorm veel parkeergelegenheid en er zijn veel buitenlocaties. Ideaal voor de warme zomeravonden! En als het onverwachts toch gaat regenen, kunnen we met zijn allen prima een hal induiken om het feestje daar verder te laten draaien! Het WTC Expo wordt vaker gebruikt als plek voor grootschalige evenementen, dus daar is de organisatie vast en zeker op ingesteld. 

Wel een nadeel: een gedeelte wordt gebruikt als testlocatie, dus niet al het terrein is beschikbaar. Dat betekent niet alleen dat het misschien druk is met een festival erbij, maar medische dingen en pleziertjes moet je niet gaan mengen. Dat levert gekke beelden op. 

Heb jij nog een idee waar Welcome to The Village dit jaar heen zou kunnen verhuizen? Laat het weten in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *