Dit is wat je moet weten over Koningsdag 2022 in Leeuwarden

Na twee jaar zonder feestjes is het weer zover: de straten van Leeuwarden kleuren oranje om de verjaardag van de koning te vieren. Natuurlijk is onze stad ook een plek waar je lekker los kunt gaan. Dit is wat je moet weten zodat je lekker kunt feesten.

Koningsnacht: Brak Op ’t Plein 

Eindelijk weer eens brak tijdens Koningsnacht? Daar zorgt Brak Op Het Plein wel voor! Het wilhelminaplein wordt omgetoverd in een oranje zee van dansende mensen. En er staat een heerlijke line-up voor je klaar.

Met Fokke Simons, Future Visions, de Kroegtijgers, Mr. Belt & Wezol en Pieter Sahieter kan jouw avond niet kapot! Brak Op Het Plein is op 26 april, van 19.00 uur tot 00.00 uur. Weet wel: het feest is 16+.

Koningsdag Outdoor Dance Event 

Het Koningsdag Outdoor Dance Event is, na twee jaar stilte, ook terug! Op het Mata Hariplein ga je helemaal los op de gekste en dikste beats van toffe dj’s.

Met Andre, Jayden Klein, Mr. Fred, Danny D Light, Robin Roij, Ricardo Silvio, Koen Groeneveld, Steff Da Campo en Martin Harder als line-up vind je alles voor een lekker feestje.

Kingsday Outdoor Dance Event is georganiseerd door poppodium Neushoorn en Speciaalbier Café de Markies. Het feest duurt van 14.30 uur tot 00.00 uur en is 18+. Een geldig ID-bewijs is nodig.

De Oranje Koningsnacht Karaoke Show

Muziekcafé Scooters houdt op Koningsnacht een Oranje Koningsnacht Karaoke Show. Een avond vol plezier, zang, dans en theater. Aanvang is 19.00 uur en de entree is gratis!

Vrijmarkt & Braderie 

De grootste vrijmarkt van Friesland vindt weer plaats in Leeuwarden. Lekker langs de kraampjes en kleden speuren naar de leukste dingetjes is mogelijk van de Nieuwestad en Wirdumerdijk tot de Groeneweg en het Oldehoofsterkerkhof.

De vrijmarkt duurt van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Leeuwarder Muziekplein 

Ook liefhebbers van Nederlandstalige muziek zitten goed op Koningsdag. Op het Wilhelminaplein staat van 12.00 uur tot 00.00 uur een grote tent waar je kunt meezingen met de Nederlandstalige nummers van lokale Leeuwarder helden.

Koningsdagconcert 

In de muziekkoepel in de Prinsentuin kun je van verschillende soorten muziek genieten. Artiesten zoals First Issue, Allstarr Blues en Roech zorgen voor een heerlijk middag- en avondprogramma.

Het Koningsdagconcert in de muziekkoepel duurt van 14.00 uur tot 19.00 uur.

Je zult je zeker niet vervelen tijdens Koningsdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *