Deze week: een throwback naar Station Leeuwarden!

Voor deze week hebben we even een terugblik naar Station Leeuwarden. Dat vonden we wel zo toepasselijk met al die verbouwingen op het station deze tijd. Deze foto stamt uit 1993, toen zag het er nog héél anders uit. Maar dat was zeker niet de eerste keer dat het station een verbouwing ondergaan is.

Kun je het je voorstellen dat het station er zo uitzag? En wist je dat je vroeger je fietsen gewoon voor het station kon parkeren? Inmiddels is er aardig wat veranderd. Er staan overal poortjes, er is nu een patatzaak, een kiosk, er zitten overal winkeltjes en er is ook een flinke uitbreiding aan treinen. Het station heeft flink wat verbouwingen ondergaan. De laatste grote verbouwing was in 2000. De perronkant kreeg een serre en er kwam een rechtstreekse hal naar de perrons. Verder werden de stationsvleugels verbonden met de stationshal.

Over het reizen zelf gesproken: er zullen genoeg mensen zijn die hebben meegemaakt dat je nog een treinkaartje aan een loket moest kopen, voor dat er kaartautomaten in de vroegere jaren van 2000 kwamen. Natuurlijk werd je treinkaartje in de trein gestempeld of geknipt in plaats van dat je nu je pasje of telefoon voor een apparaat moet houden.

Al met al, er zijn aardig wat dingen veranderd door de jaren heen. Welke herinneringen roept dit bij jou op?

Bron foto: HCL

1 Reactie to “Deze week: een throwback naar Station Leeuwarden!”

  1. Een terrasje al la Parijs op het perron bij tussen de kiosk en de trein naar Harlingen en Stavoren. Ik meen in de zomer van 1981.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *