Stem op welke namen de nieuwe Arriva-treinen moeten krijgen!

Voor de nieuwe WINK-treinen moeten nieuwe namen komen, dus heeft een jury 41 bestemmingen in Groningen en Friesland uitgekozen. Hiervan worden straks 18 gekozen die over de 18 nieuwe treinen verdeeld worden.

Een nieuwe naam verzinnen is niet altijd even makkelijk, zeker niet als het meerdere moeten zijn. Daarom laat de jury van de Namenwedstrijd het publiek stemmen welke nieuwe namen de treinen moeten krijgen. De jury bestaat uit zeven leden.

Er waren maar liefst 3000 inzendingen. Hiertussen zaten culturele bestemmingen, zoals festivals en natuurgebieden. Natuurlijk kunnen Friese bestemmingen niet ontbreken. Er zijn uiteindelijke 21 Friese bestemmingen overgebleven waar je op kan stemmen, waaronder Oerol, Het Wad, Thialf, De Alde Faenen en Elfstedentocht.

Wil je ook stemmen? Dat kan hier. Stem en misschien komt jouw gekozen naam wel op één van de treinen. Als je stemt maak je ook nog eens kans op prijzen, zoals een weekend gratis reizen of een hotelovernachting voor twee in Friesland of Groningen. Stemmen kan tot en met 6 december.

Foto: Ciell, gebruikt onder de CC BY-SA 4.0-licentie

2 Reacties op “Stem op welke namen de nieuwe Arriva-treinen moeten krijgen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *