Primera Hurdegaryp biedt rust en ontspanning voor de feestdagen

Na achttien jaar als eigenaar van de Primera, komt Marco over als een kalmte in een heftige storm. Met zijn kinderen spelend om hem heen en een rustige stem neemt hij de tijd om enkele vragen te beantwoorden.

Vertel een beetje over jezelf Marco

“Ik ben vader van twee kinderen, een zoon en een dochter. Ik ben getrouwd. Verder leiden wij een vrij rustig leven. Vooral veel werken en dan thuis staat het gezin voorop. Dat is wel het lastige van een ondernemer zijn, want van half negen ‘s ochtends tot half zeven ‘s avonds ben je niet huis. Tijd met de familie en de kinderen zijn wel beperkt. We proberen uit zondag dus altijd het maximale te halen. Het blijft wel zo dat het ondernemer zijn heel veel tijd kost.”

Hoelang ben je al de eigenaar van Primera Hurdegaryp?

“Heel lang eigenlijk al, ongeveer 18,5 jaar. Daarvoor deed ik een studie en met een beetje geluk ben ik toen gelijk ondernemer van de Primera geworden.”

Heb je altijd al interesse gehad in ondernemen?

“Mijn ouders waren ook ondernemers. Ik twijfelde altijd een beetje over wat ik met mijn toekomst moest doen, maar toen kwam dit op mijn pad. De branche vind ik interessant, met kranten en tabak en toen heb ik de winkel overgenomen van de oude eigenaar.”

Dacht je ooit dat je achttien jaar later hier nog steeds zou zijn?

“Ik heb wel momenten dat ik mezelf afvraag is dit het voor altijd? Ik vind het nog steeds hartstikke leuk, maar iedereen heeft wel die momenten van verwarring dat je even gaat twijfelen.”

Wat vind je dan het leukste?

“Ik vindt het contact met mensen heel leuk en belangrijk. Soms heb je klanten die de winkel binnenkomen en een klein gesprek met je hebben. Ze vragen hoe het met mijn familie gaat en wat er in het dorp gebeurt. Dat vind ik prettig. Het is niet oppervlakkig, want je bouwt een soort band met hen op. Ze beschouwen mij meer als Marco, dan als de eigenaar van een winkel.”

Hoe voelt het om onderdeel te zijn van Hurdegaryp?

“Het is een gezellige dorp. In het centrum is het leuk en je probeert veel samen te doen. Ik heb het gevoel dat mensen graag bij ons willen komen, ook in het centrum. Onze kinderen gaan ook naar school in Hurdegaryp dus we hebben echt een band opgebouwd met meerdere bewoners.”

Heb je een boodschap voor de mensen in Hurdegaryp?

“We proberen het voor iedereen zo leuk mogelijk te maken. We merken de laatste weken ook wel dat mensen weer meer bij ons komen terwijl ze het ook online kunnen kopen. Het is dus mooi dat ze toch langskomen in plaats van online. Dat maakt het nog steeds persoonlijk.”

Heb je kersttips voor de kerstdagen?

“We hebben Woodwick kaarsen, tijdschriften voor de kerstdagen en natuurlijk boeken. Dus steek een kaarsje aan en sla een tijdschrift open. Wat wil je nog meer?”

Foto: Marcel van Kammen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *