De vermissing van Steve van Houten is vandaag alweer 9 jaar geleden!

Het is vandaag 25 november, alweer 9 jaar geleden dat de familie van de toen 30 jarige Stefan van Houten geen contact meer kon krijgen met ‘Steve’. Hij was na een periode van revalideren naar Frankrijk vertrokken om daar aan zichzelf te werken. Steve was voor het laatst gezien in de streek Ariège in de Franse Pyreneeën. De familie van Houten mocht daar gebruik maken van een vakantiehuis en dat was voor Steve een perfecte oplossing om alles even voor hemzelf op een rijtje te zetten. Zeker na een zware revalidatieperiode. Steve zou bij een wandeling door de bergen verdwaald zijn en uitgegleden. Door de hevige sneeuwval waren sommige wegen moeilijk begaanbaar geworden.

Er alles aan gedaan

Toen de familie geen contact meer kon krijgen met Steve, werd er direct actie ondernomen. “We belden dagelijks met elkaar en dus het was zorgwekkend dat hij een aantal dagen geen contact meer met ons opnam” aldus zijn zusje Eliza van Houten. Eliza en Steve hadden een hele hechte band. Voor Eliza was Steve haar grote voorbeeld. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Eliza er alles aan zou doen om hem te vinden. Zo is ze vaak alleen, en soms met familie en vrienden naar Frankrijk en omliggende landen afgereisd om de lokale politie te helpen met de zoektocht. Ze heeft in meerdere landen vele flyers opgehangen en uitgedeeld. En heeft zijn wandelingen in kaart gebracht, deze zelf gelopen en daar alles afgezocht. Na een aantal dagen kreeg ze ook wat hulp. Zo werd er met helikopters en speurhonden van het Rode Kruis en de internationale politie Interpol massaal gezocht naar Steve.

Val niet overleefd

Het waren zware tijden voor de familie. Zo lang in onwetendheid zitten of het nog goed zou komen is niet niks. Eliza heeft altijd hoop gehouden in een goede afloop. Via haar Facebook hield ze iedereen op de hoogte. Ook de nationale en internationale pers werkte mee om er alles aan te doen Steve te vinden. Na vier maanden van intensief zoeken werd Steve in een afgesloten gebied in de Franse bergen gevonden door vissers die de berg hadden beklommen. Helaas niet op de manier zoals de familie had gehoopt, maar dat er duidelijkheid was over de vermissing van Steve was een kleine opluchting. Steve is waarschijnlijk verdwaald, gevallen en heeft de val niet overleefd. Via de Facebookgroep ‘Eerbetoon aan Steve van Houten’ is te zien dat hij ontzettend gemist wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *