De namen van de nieuwe Arriva-treinen zijn bekend!

In november en begin december kon je je favoriete bestemming in Groningen of Friesland doorgeven als naam voor de nieuwe WINK-treinen. Er waren maar liefst 3000 inzendingen. Van deze 3000 inzendingen werden er 41 genomineerd waar op gestemd kon worden. De jury heeft nu de definitieve achttien namen gekozen.

Er zitten in totaal negen Friese namen tussen: Oldehove, Thús, Alvestédetocht, Snitser Mar, Reaklif, Zwarte Haan, De Slachte, Holwerd aan Zee en Oerol. De namen zullen zowel aan de buiten- als binnenkant te zien zijn. Aan de binnenkant wordt de bestemming gevisualiseerd. Op de website van Arriva worden verhalen van de bestemmingen verteld. “Het is mooi om te zien dat zo’n Namenwedstrijd mensen en bestemmingen met elkaar verbindt”, zo meldt Anne Hettinga, juryvoorzitter en voorzitter van de raad van bestuur van Arriva aan Omrop Fryslân.

Dit zijn de andere namen die zijn gekozen: Het Wad, d’Olle Grieze, Noar hoes, Museumspoorlijn STAR, Noorderzon, De Drie Gezusters, Westerwolde, Hongerige Wolf en Hangende Keukens.

Foto: Ciell, gebruikt onder de CC BY-SA 4.0-licentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *