De kroonluchter blijft hangen, de grote winnaar is Zalen Schaaf

Vanochtend zijn Jaap Hoekstra en Frans van den Borg tot een akkoord gekomen voor de overname van de inventaris van Zalen Schaaf. Hierbij is naast de prijs van €20.000 overeengekomen dat een deel van het ‘Schaaf-erfgoed’ een representatieve plek krijgt in het gebouw. Met dit gebaar doet de toekomstige eigenaar recht aan de historische culturele waarde van Zalen Schaaf en zorgt het in de herbestemming deels voor behoud van de Schaaf-ambiance. De veiling, die voor vrijdag en zaterdag was gepland, komt hiermee te vervallen.

Eerder deze week verschenen in de Leeuwarder Courant artikelen over de overname van het inventaris van Zalen Schaaf. De eigenaar van dit inventaris (Frans van den Borg) en de toekomstige eigenaar en exploitanten van het complex Zalen Schaaf (team Agora; Jaap Hoekstra, Martin de Maa, Jan Gaastra, Annemarie Lindeboom en Liselot Jaspers Focks) kwamen er niet uit.

page1image57953280

Vandaag is, op initiatief van de Gemeente Leeuwarden, oud- voorzitter ‘Vrienden van Schaaf’ Ritsko van Vliet met Homme de Jong (directeur Fysiek Domein, namens Jaap Hoekstra) en Frans van den Borg (bijgestaan door) in gesprek gegaan. Uit dit gesprek is duidelijk geworden dat voor alle drie de partijen hetzelfde doel geldt; het behoud van Zalen Schaaf en dan het liefst met haar karakteristieke elementen. Uitkomst van dit gesprek is dan ook geworden dat de bekende kroonluchter blijft hangen. Daarnaast neemt de toekomstige eigenaar ook karakteristieke elementen over welke een zichtbare plaats zullen krijgen in de nieuwe invulling. Hieronder vallen onder andere de barren en specifieke foto’s en posters van bijvoorbeeld historische optredens en artiesten.

page1image57961536

De grote winnaar hiermee is het complex Zalen Schaaf. Door deze overeenkomst kan de historische waarde van dit pand bewaard blijven en in ere gehouden worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *