De ‘kleurrijkste winkel van Nederland’ Ursula Mode gaat met pensioen.

Ursula Mode stopt ermee en daarmee verdwijnt een iconisch bedrijf uit het Leeuwarder straatbeeld. Al in 1982 begon Ursula met het verkopen van haar unieke en vooral kleurrijke kleding. Nu bijna veertig jaar later is het tijd om met welverdiend pensioen te gaan. De laatste weken stonden volop in het teken van de opheffingsuitverkoop. Tegen fikse kortingen werden onder andere stellingen, etalagepoppen en kleding aangeboden. Ursula mode zat vroeger in de Oosterstraat en was nu gevestigd aan de Nieuwestad nummer 30.

Een groot gemis

Dat Ursula Mode gemist gaat worden is duidelijk. Het bedrijf heeft duizenden volgers op de Social Media kanalen. En de Socials staan vol met liefdevolle berichten. Ursula bedankt alle mensen dan ook met een ‘post’, want overal op reageren is al onmogelijk geworden. Voor de één was Ursula Mode dé reden om naar Leeuwarden af te reizen. De ander kwam er al vanaf het moment dat ze nog een klein meisje was. En weer een ander vind dat een bedrijf als Ursula Mode nooit vervangbaar zal worden door de eigen identiteit en historie. De honderden reacties zijn duidelijk. De beslissing is begrijpelijk, maar het blijft een groot gemis.

Eindigen in een lockdown

Het is niet hét afscheid waar Ursula op gehoopt had. Ursula Mode moet namelijk stoppen midden in een onverwachte lockdown. Voor klanten is afscheid nemen van Ursula niet mogelijk. De winkel moest door de huidige corona maatregelen ook de deuren sluiten. Wat er in het pand aan de Nieuwestad komt is nog niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.