Column Ton Eijer: Ergernissen in de binnenstad

Er zijn wat ergernissen waar we allemaal wel wat van vinden. En nu wordt het toch echt tijd dat er iets aan gedaan wordt.

De grote soep aan huurfietsen en -scooters, die overal staan en liggen, bijvoorbeeld. Geef ons duidelijkheid en goede stallingen waar de fietsen neergezet kunnen worden. Zeker, de gemeente doet wel iets. Er wordt regelmatig een rondje gedaan waarbij fietsen van labels worden voorzijn en na een tijdje door de gemeente worden weggehaald. Maar daar lsosen we het probleem niet mee op.

Dan de herinrichting van het Ruiterkwartier en de Prins Hendrikstraat. Nu er nog één stadsbus (lijn 6) doorheen rijdt, is het toch wel tijd geworden om van dit gebied een mooi beleefgebied met ruime terrassen, mooie verlichting en veel groen te maken. Na de opening van Pathé is er namelijk ook overdag veel meer levendigheid op straat, maar de stoep en de weg zijn daar niet op ingericht.

Daarnaast zoeken we al jaren naar een oplossing voor een openbaar toilet in het gebied van de nachthoreca. De twee grijze en lelijke plaszuilen tegen het gerechtsgebouw aan, kunnen écht niet meer. De stoep is bedoeld voor de bezoekers vanaf de parkeergarage die in de richting van Pathé, De Harmonie en/of Neushoorn lopen.

Werk aan de winkel voor het nieuwe college van burgemeester en wethouders.

4 Reacties op “Column Ton Eijer: Ergernissen in de binnenstad”

 1. Wat dacht je van toilet voorzieningen in de binnenstad? De Hema kun je niet meer terecht.
  Voor toeristen niet te doen. Voor mannelijke Leeuwarders zijn er nog een paar nacht voorzieningen, maar vrouwen moeten ook wel eens een plasje doen………..
  Te denken valt aan een mooie ruime waar ook een moeder of oma terecht kan om haar (klein-)kinderen te verschonen en even te rusten of zelfs borstvoeding kan geven.
  In het buitenland waar kleine kinderen hoog in het vaandel staan is dit zooooo normaal.

  Het college is in dienst van de burger en niet andersom

  1. Volgens mij zit in het Zaailand nog een openbaar toilet! En je kunt altijd terecht bij restaurants en de McDonalds toch?

   Verder eens hoor, mag wel worden opgeschaald.

 2. De fietsen tegen de muur van het station ondanks verbod. Is dat nou moeilijk om te handhaven…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *