Column Steff da Campo: Kanpai

Ik kom net terug uit Tokyo, waar ik een show heb gedraaid. En na twee avonden noemden ze mij al Steff da Kanpai.

Misschien is Kanpai geen heel bekend woord, maar wat als ik ‘nostrovia’, ‘salute’, ‘cheers’, ‘tsjoch’, ‘salud’ of ‘skol´ zeg? Dan snap je misschien dat dit ´proost´ betekent in het Japans. En ´Steff da Kanpai´ is niet zo heel vreemd, aangezien ik niet zo snel nee zeg tegen shotjes, gin tonics en biertjes…

Dus: naast obrigado heb ik nóg een woord geleerd! Joepie! Het is alleen wel een soort eyeopener. Ik drink dus teveel. En als jij alle bovenstaande woorden kent, ben je (denk ik) ook lekker bezig. Misschien drinken we soms allemaal teveel cerveza.

In Japan moet dat ook, want ze draaien daar zelfs commercials om jongeren naar de kroeg te trekken. En er moet meer omzet op alcohol komen. Een omgekeerde wereld, dus. Maar goed: dit gaf mij het idee om samen met een goede Japanse vriend een nummer hierover te maken.

We hebben een leuke meid gevraagd om wat heerlijke Japanse woorden te zeggen als ‘proost’ en ‘ga je mee naar de club?’ in een veel te hoog, stereotyperend Japans stemmetje. Doe daar een dikke beat onder en Kanpai is geboren.

Dat wordt in februari ook mijn nieuwste single! Sterker nog: we gaan een hele Kanpai-tour in Japan doen. Zoals Cruijff altijd zei: Elk nadeel heb zijn voordeel. En zoals ik altijd zeg: drink met mate(n)!

Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *