Back To The 90’s met Mental Theo op 90’s XXL!

Het is bijna tijd om een stap terug in de tijd te doen: op 17 december gaan we namelijk back to the nineties tijdens 90’s XXL op het Oldehoofsterkerkhof! Een van de toffe artiesten waar je die avond van kunt genieten is Mental Theo, een icoon uit de Nederlandse dance- en mediascene. En vandaag duiken we even in de geschiedenis van de Nederlandse dj.

Laten we bij het begin beginnen: Mental Theo is namelijk in Den Bosch geboren als Theo Nabuurs. In de jaren ’80 werkte hij als dj in clubs op Mallorca, maar je kunt hem ook kennen als onderdeel van het dj-duo Charly Lownoise & Mental Theo dat hij samen met Ramon Roelofs opstartte.

Het duo maakte in het begin club en mellow house. Later veranderde hun muziekstijl in gabber en happy hardcore. Het duo maakte bracht samen de hit ‘Wonderful Days’, die in 1995 uitkwam. En met dit nummer werden ze internationaal bekend.

Grote clubhits

Mensen die toentertijd veel uitgingen, weten misschien ook dat dit niet het eerste nummer van het duo was. Hun eerste single ‘Ramon & Theo: A Wet Summernight’ kwam uit in 1994. En dat werd een grote clubhit!

Het duo maakte onder andere Club en Mellow House, later ook met Gabber en Happy Hardcore. (O.a. Speedcity Tour). De eerste plaat van Charly en Theo samen was ‘Whole lotta Lownoise’ een gejatte AC/DC sample.

Met het nummer ‘I Just Can’t Get Enough’ wilde het duo zich meer distantiëren van de happy hardcore en meer muziek met kalmte en melodie uitbrengen. Helaas was de single minder succesvol dan de eerder uitgebrachte nummers. Mental Theo maakte in 1998 de overstap naar televisie, waar hij als vj voor TMF aan de slag ging en de programma’s van Ruud de Wild overnam. Daar heeft hij onder andere ‘Mental Theo On the Road’ en de ‘Mental Popquizz’ gepresenteerd.

Overstap naar televisie

Na zeven jaar stopte hij bij de zender om kort daarna bij SBS6 te beginnen. Daar kreeg hij op SLAM! zijn eigen radioprogramma ‘The Creepshow’. En sinds begin 2009 presenteerde hij het programma ‘Hard Attack´. In de zomer van dat jaar verscheen zijn album ‘Back Once Again’.

Sinds december 2005 presenteerde hij ook het programma ‘Slam FM on tour’ en in februari 2006 was Theo Big Boss in het ‘Hotel Big Brother’. Daarnaast was hij medepresentator van het programma MotorXperience dat op RTL 7 te zien was.

Afscheid nemen

Ook de afgelopen jaren zat Mental Theo niet stil. Inmiddels werkt hij bijvoorbeeld samen met autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers als host voor de podcast van RacingNews365, de grootste Formule 1-website van Nederland.

Samen met Charly Lownoise stond Mental Theo sinds 2008 weer achter de draaitafels. Hun meest recente nummer verscheen in 2021: ‘Koning Toto’, wat ze voor het EK voetbal 2020 produceerden. Helaas is het duo niet meer samen: eind juli 2022 namen de artiesten met een allerlaatste concert afscheid in de Ziggo Dome. En dat sloten ze af in stijl: met het nummer ‘Last Goodbye’.

Inmiddels treedt Mental Theo veel solo op. Komend jaar wordt er zelfs een aantal tracks uitgebracht! Daar zitten eigen singles tussen, maar ook een samenwerking met Special-D. Een aantal bekende oude 90’s tracks wordt ook geremixt.

Waar we Mental Theo straks ook kunnen terugzien is tijdens 90’s XXL op het Oldehoofsterkerkhof! De organisatie heeft een aantal helden opgetrommeld om een feest neer te zetten dat de Oldehove doet schommelen. Met zijn allen knallen ze de sterren van de hemel.

90’s XXL vindt plaats op 17 december, vanaf 17.00 uur tot 00.00 uur. Kaartjes zijn via 90sxxl.nl te koop.

Bron foto: Marcel van Dorst – maricmedia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *