Column Penny: Nee, we maken geen foto’s en sturen ook echt niks door

Het wordt steeds populairder en echt ik houd ervan, vrijgezellenfeesten… Super gezellig en nee, dat is niet sarcastisch bedoeld. Mannen op stap zonder aanhang! Leuk!

Vaak een hoopje mannen, meestal een stuk of vijftien tot twintig bij elkaar geraapt, want de aanstaande bruidegom heeft natuurlijk overal vrienden weggeplukt. Sportvrienden, oude schoolkameraden en collega’s van het werk; alles gaat tegenwoordig mee, even een weekendje weg. Met als doel dronken te worden. Nee, echt héél dronken te worden en een echt mannenweekend te hebben met alles erop en eraan. Voor het laatst, want daarna mag het natuurlijk nooit meer! Dan ligt er weer één vast aan de ketting.

Wat is er nou leuker dan de bruidegom een raar kledingstuk aan te doen en opdrachten te geven. Deze zomer ben ik koeienpakken tegengekomen, diverse gevangen die ingerekend moesten worden door een politieagente, T-shirts met daarop opdrachten die afgevinkt moesten worden en dikke lol om stringetjes, bh’s en telefoonnummers die verzameld moesten worden op straat.

Een voorbeeld van een avond: een man zijn toekomstige bruid was verpleegster en heette Joyce; bij deze boeking heette ik toen ineens Joyce de verpleegster. Terwijl ik binnenkwam begroette iedereen mij al met ‘Hoi Joyce’. Uiteraard stelde ik hem de vraag ‘Wie vind je leuker? De nieuwe Joyce of de oude Joyce? Bij het verkeerde antwoord gaf ik meneer een corrigerende tik. En je vrienden die dan al lachend toekijken.

Als hoogtepunt van het hele weekend krijgt de bachelor om het feestweekend af te sluiten een surprise act. Want ja, nog één keer mag hij even genieten, stiekem kijken naar een andere vrouw, terwijl zijn toekomstige vrouw niks van dit alles te horen zal krijgen, aldus zijn altijd zo aardige vriendengroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *