Hoe een hobby uit de hand kan lopen…

Herman Dolstra en Joke van Houten hebben altijd al een passie voor bijzondere spullen en antiek gehad. Dit begon toen ze twintigers waren en liftend door Europa gingen. Toen hun eerste auto kwam, kon het echte verzamelen beginnen. De verzameling werd al snel zo groot dat in 1988 het eerste winkeltje geopend werd, in een klein zijkamertje van hun woning. Door ruimtegebrek verhuisden ze de collectie in 1994 naar de voorkamer in datzelfde huis. In 1994 konden ze het naastgelegen monumentale pand kopen, waar je sindsdien de antiek- en interieur winkel Emmakade Antiek kunt vinden.

Inkoop

Al ruim 25 jaar zijn ze dus op zoek om hun collectie aan te vullen met unieke items. Hiervoor gaan ze regelmatig op inkoop in Nederland, België en Frankrijk, maar ook tijdens reizen door Azië vinden ze pronkstukken. Het resultaat is een ruime keuze uit glaswerk, art deco, art nouveau, glas in lood, curiosa, vintage, lampen, sieraden en Aziatica.

Glas in lood plafond

In 1997 vonden Herman en Joke tijdens één van hun inkoopreizen een bijzonder glas in lood plafond in de Amsterdamse School stijl. Om dit raamwerk van vier bij vijf meter, ontworpen door W. Bogtman, te plaatsen, breidden ze hun woonkamer uit met een serre van zeventig vierkante meter.

Open Huis

De trotse eigenaren laten dit uniek plafond graag zien aan geïnteresseerden. Daarom organiseren ze ieder jaar in november Open Huis. De woonkamer wordt door Joke compleet opnieuw ingericht en fungeert een maand lang als extra verkoop- en expositieruimte.

Ook dit jaar is er weer Open Huis, met als thema: ‘Natuurlijk Wonen’. Van zaterdag 26 oktober tot en met zondag 1 december is de winkel zeven dagen per week geopend. Hier laten ze hun passie voor schoonheid, contrasten en diversiteit zien. Europese en Aziatische wooninspiratie op een unieke Hollandse locatie. Wees welkom!

Emmakade Antiek

Emmakade 2 + 4 in Leeuwarden

www.emmakadeantiek.nl

Facebook https://www.facebook.com/Emmakadeantiek/

Instagram https://www.instagram.com/emmakadeantiek/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *