Cambuurstadion stap dichterbij; Van Wijnen en Friese Poort akkoord

Bouwbedrijf Van Wijnen en ROC Friese Poort hebben een overeenkomst bereikt. De school gaat een ruimte huren in het nieuwe Cambuurstadion. Dat bevestigt ROC-voorzitter Remco Meijerink. 

ROC Friese Poort en Van Wijnen zijn akkoord over de huurprijs, het kwaliteitsniveau van oplevering en andere belangrijke details. Daarmee is het echter nog niet rond. In het contract staat namelijk dat een van beide partijen eruit kan stappen wanneer er voor 1 januari 2022 geen schep in de grond staat. De hoop is dat het stadion in augustus 2023 dan opgeleverd kan worden en dat in het schooljaar 2023/2024 ROC Friese Poort gebruik kan maken van het gebouw. 

Maar voordat het zover is moet er nog wel een hoop gebeuren. Andere partijen moeten nog net zulke afspraken maken als Van Wijnen en Friese Poort hebben gedaan. Zij zijn op hoofdlijnen akkoord met elkaar, nu moeten andere partijen dat nog doen. 

Directeur Ard de Graaf van Cambuur is blij met het nieuws, maar beseft ook dat er nog veel moet gebeuren. Zij gaan nu dit stuk is afgerond om de tafel met Van Wijnen, de gemeente en het WTC. 

1 Reactie to “Cambuurstadion stap dichterbij; Van Wijnen en Friese Poort akkoord”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *