SC Cambuur overtuigend langs Telstar in kansrijk duel

Cambuur heeft vrijdagavond een overtuigende overwinning geboekt tegen Telstar. Het werd in een kansrijk duel 3-1 voor de ploeg van Henk de Jong. Smet op de overwinning was het uitvallen van sterkhouders Issa Kallon en Mees Hoedemakers uitvielen met een blessure.

Wedstrijdverloop

Cambuur begon de eerste helft sterk. Na enkele minuten kreeg Ragnar Oratmangoen de eerste kans, maar de keeper redde. Twee minuten later was het wel raak; Jarchino Antonia legde de bal terug op Robin Maulun, die koeltjes afmaakte: 1-0. Cambuur kreeg daarna kans op kans, met als gevolg een treffer van Robert Mühren. Issa Kallon miste eerder nog een kans na geklungel in de defensie van Telstar, maar in de aanval die daarop volgde verschalkte Mühren de doelman met een lob voor de 2-0. Kallon maakte de wedstrijd overigens niet vol. Hij werd na een half uur vervanger door Giovanni Korte vanwege een blessure. Tien minuten voor rust had Cambuur op 3-0 moeten komen. Nadat Doke Schmidt met een technisch hoogstande zijn tegenstander omspeelde en de bal voorgaf, was het Giovanni Korte die de bal op leeg goal overschoot. Vlak voor de rust deed Telstar tegen de verhouding in wat terug. Rashaan Fernandes werd weggestuurd en maakte oog in oog met Sonny Stevens het eerste schot van Telstar in de wedstrijd koeltjes af: 2-1.

In de rust werd er door Cambuur noodzakelijk nog een wissel doorgevoerd. Mees Hoedemakers, die in de eerste helft licht geblesseerd raakte, werd vervangen door Jasper Ter Heide. Ook in de tweede helft begon Cambuur ook sterk met al snel een doelpunt tot gevolg. Antonia kwam vanaf rechts naar binnen en krulde met zijn mindere linker de bal heerlijk in de verre hoek: 3-1. Een kwartier voor het einde kreeg de ingevallen Jamie Jacobs nog een goede kans, maar zijn volley ging rakelings naast. In het restant van de wedstrijd liet Cambuur de touwtjes vieren. Telstar kwam nog tot enkele kansen, maar een aansluitingstreffer bleef uit.