Buona giornata! Heb je geen zin om te koken? Kom dan eens langs bij pizzeria Santa Maria aan de Fuormanderij.

Van pizza tot pasta en van tosti tot spareribs: hier vind je een menukaart vol allerlei heerlijks. Pizzeria Santa Maria – EEN MENUKAART VOL ALLERLEI HEERLIJKS

Tekst: Daniël Joe Heemskerk – Fotografie: Marcel van Kammen

Pizzeria Santa Maria vind je sinds 2021 onder leiding van Malek aan de Fuormanderij. Hij heeft de zaak overgenomen, vertelt Malek.

Na vijf jaar voor de vorige eigenaar gewerkt te hebben, heeft Malek de horecagelegenheid in Hurdegaryp overgenomen. “Hij verkocht zijn zaak in Dokkum ook en ik ben nu sinds 15 december 2021 de eigenaar van Santa Maria.”

SPECIALE SAUS OP DE PIZZA (en voor ieder wat wils)

En inmiddels vind je bij Pizzeria Santa Maria een menukaart met voor ieder wat wils. Zo kun je bij Malek terecht voor een lekker frietje, bijvoorbeeld. Maar als je meer honger hebt, vind je op de menukaart ook een lekkere goedgevulde wrap of een goedgevuld broodje.

De echte pizzaliefhebbers kunnen ook allerlei heerlijke pizza’s op de menukaart bewonderen. Je hebt bijvoorbeeld de ‘standaard’ pizza salami, Hawaii, pollo en prosciutto. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere pizza carbonara speciaal? Dit is een pizza met tomatensaus, kaas, ham, salami, spek, champignons en ei.

Een pizza paesane met saus, kaas, ham, spek, salami, ui en champignons vind je ook op de kaart terug. Ben je een echte vleesliefhebber? Kies dan voor de pizza Hurdegaryp. Die is rijkelijk belegd met tomatensaus, kaas, champignons, ui, paprika, ham, salami, spek, kipshoarma en rosbief. En een pizza Santa Maria met tomatensaus, kaas, champignons, kip, paprika, ui en ananas gaat er bij ons ook wel in. Dat is pas genieten!

Wat goed is om te weten: bij de pizzeria wordt alles helemaal zelf vers gemaakt. Alles is dagvers, dus óók het deeg! En je krijgt bij Santa Maria een speciale ‘Santa Maria saus’: tomatensaus met geheime kruiden erin verwerkt. En dat proef je!

NIEUW OP DE MENUKAART: HAMBURGERS

Geen zin in een pizza? Pak de menukaart er maar even bij, want bij Santa Maria vind je nog veel meer lekkers! Fried Chicken, goedgevulde broodjes, Turkse pizza’s, pasta’s, spareribs en flinke schotels met verschillende soorten vlees.

Sinds kort vind je op de menukaart trouwens ook hamburgers! “Die hadden we vroeger niet. Veel klanten vroegen er wel naar. We wilden al wat gaan uitbreiden en zijn toen voor de hamburgers gegaan”, vertelt Malek. “Ik vind dat zelf ook heel erg leuk. En mensen reageerden al super enthousiast op het nieuws”, voegt hij toe.

STOPPEN MET THUISBEZORGD

En waar we normaal gesproken nog even naar toekomstplannen vragen, heeft Malek een mooie aankondiging: hij stopt met Thuisbezorgd! Restaurants betalen een flink bedrag aan het bedrijf. En daar wilt Malek mee stoppen.

Heb jij zin in een lekkere hamburger, pizza, patatje, vleesschotel of iets anders lekkers? Bestel dan via de eigen website (of app) van pizzeria Santa Maria. Wanneer je dit doet, krijg je namelijk maar liefst 10% korting. Je bestelt vrij eenvoudig via www.pizzeriasantamaria.nl. Dat is overigens ook de plek waar je de app kunt downloaden. Er wordt dagelijks vanaf 17.00 uur bezorgd en de openingstijden vind je op www.pizzeriasantamaria.nl.

Eet smakelijk alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *