Bruidsstudio ROBIN: van dromen naar realiteit

Dat Robin haar eigen bruidswinkel opende, kwam niet geheel onverwachts. Haar moeder zit al jaren in de bruidsbranche en dus werd ze al op jonge leeftijd besmet met het trouwjurken-virus. Toch was een eigen zaak niet altijd al het plan.

“Mijn moeder, Ankie, onderneemt al 22 jaar in dit vak. Ik ben er eigenlijk mee opgegroeid. Zij begon vanuit huis, gewoon in de woonkamer. Ik wist dat als ik uit school kwam en de gordijnen gesloten waren, dat er dan dames trouwjurken aan het passen waren. Toen ik jonger was vroeg iedereen: ‘Wil jij dit ook niet? Wil je het bedrijf later niet van je moeder overnemen?’. Eigenzinnig als ik was zei ik dan stoer dat ik dat niet wilde en mijn eigen pad ging bewandelen.”

Na verschillende baantjes, in de zaak van haar moeder en in andere modezaken, bleef bruidsmode toch altijd door haar hoofd spoken. “Tijdens mijn studie ging ik meer nadenken over wat ik wilde en wie ik ben. Alles wat ik gedaan heb vond ik leuk, maar het paste eigenlijk allemaal niet bij wie ik wilde zijn.”

Dagdromen over een eigen zaak

“Naarmate ik ouder werd begon het toch te kriebelen. Afgelopen januari sprak ik hardop uit dat ik wel eens aan het dagdromen was over een eigen bruidsmodezaak.” En toen ging alles heel snel. Robin schreef zich in bij de KvK, maakte een website en een Instagram-account en het begon steeds meer te leven.

“Als je het uitspreekt en manifesteert ga je er ook naar handelen en vervolgens gaat het heel snel. Ik had dit prachtige winkelpand gezien, dus toen ben ik direct gaan kijken. Meteen na mijn bezoek met de makelaar dacht ik: ‘Ja! Dit moet het worden!’

Op het moment dat ze de sleutel kreeg heeft ze samen met haar vader en vrienden het pand een metamorfose gegeven en al binnen anderhalve week konden de trouwjurken erin. “Een paar dagen later was de opening al! Daarna moest ik echt even landen. Binnen een paar weken was mijn droom ineens realiteit, ongelooflijk spannend natuurlijk. Maar ik had natuurlijk al veel ervaring opgebouwd dus ik kon gelijk van start!”

De passessies

Vanaf dat moment konden de passessies beginnen! “Bruiden en hun gezelschap krijgen eerst lekker een cappuccino of een theetje. Of een bubbeltje natuurlijk, dat ligt aan het tijdstip. Maar daar is het eigenlijk nooit te vroeg voor! Vervolgens kletsen we gezellig zodat ik de bruid een beetje kan leren kennen. Wat vind je mooi, heb je een Pinterestbord, welk silhouet heeft je voorkeur, etc. We nemen rustig de tijd en dan begint het feest!

We lopen samen door de collecties en zoeken verschillende bruidsjurken uit die ze gaat passen. Een bruid brengt de trouwjurk van de hanger pas echt tot leven, dus het is geweldig om wat verschillende stijlen te proberen!”

De unieke trouwjurk

Doordat ze al veel leerde in de bruidswinkels van haar moeder en veel in fashion heeft gewerkt, heeft Robin een perfect gevoel voor stijl en oog voor detail. “Eigenlijk heb ik voornamelijk trouwjurken ingekocht die ik zelf bijzonder vind. Daardoor verkoop ik unieke stijlen en niet de standaard jurken die in iedere bruidswinkel te vinden zijn. Mijn bruiden komen echt voor een unieke trouwjurk!”

“Ik zit natuurlijk op dezelfde social media als mijn leeftijdsgenoten, dus ik zie veel TikTok trends voorbij komen. Daarom kan ik goed levelen met mijn doelgroep. Maar ook bij de oudere dames en prachtige plussize bruiden staan deze unieke bruidsjurken fantastisch! Mijn focus ligt op stijlvolle bruiden uit heel Nederland die dat waarderen: maat 36 t/m 50 zijn royaal beschikbaar en in verschillende prijsklassen. De meeste jurken kun kunnen de bruiden direct uit voorraad meenemen, dus nooit leverstress!”

“Wat ik het allerleukste vind? De persoonlijke touch. Ik hoor vaak bijzondere levensverhalen van mijn bruiden. Ik ben immers met haar aan een heel bijzondere zoektocht begonnen, en kom daarbij letterlijk en figuurlijk heel dichtbij. Het is heel fijn dat mijn gasten zich zo vertrouwd voelen. De persoonlijke gesprekken zijn vaak bijzonder, ik heb wel eens met tranen in de ogen gestaan.”

“Zodra de bruid de paskamer uit komt in haar trouwjurk, schiet iedereen vol. Het ‘Say Yes to the Dress’ momentje bestaat écht! Ik zie altijd in iemands ogen of het ‘De Jurk’ is. Haar blik verandert dan. Hoe mooi een jurk ook is, soms is die klik er gewoon niet. Het belangrijkste vind ik dat je perfect matcht met die ene jurk, en als dat -nog- niet klopt dan zeg ik dat!”

Nieuwe plannen

Ondanks dat de zaak pas een half jaar open is, is Robin druk bezig met nieuwe plannen. Haar 300m2 grote bruidswinkel op de Nieuwestad in Leeuwarden blijft verrassen, want het loopt ver door naar achteren en beslaat meerdere panden. Momenteel gebruikt Robin één paskamer en zijn er in de achterste ruimte accessoires om de bruidsoutfit compleet te maken. Maar er is nog veel ruimte voor uitbreiding!

“Normaal help ik de bruid met de passessie. Echter, in de achterste ruimtes wil ik nog twee of drie paskamers realiseren voor Do It Yourself passessies. Dan mag de bruid zelf iemand meenemen die helpt met aankleden. Misschien vindt ze het prettiger om geholpen te worden door haar moeder, zus of vriendin. Dat kan straks tijdens deze DIY-sessies in combinatie met de voordeligere bruidsjurken collecties.”

En dat is niet het enige! “Mijn moeder dient met haar ervaring natuurlijk vaak als vraagbaak. We gaan binnenkort samen podcasts maken waarin we vragen van bruiden beantwoorden en bijzondere situaties uit onze bruidswinkels gaan bespreken, zo tof! Het wordt uiteraard een gezellig moeder-dochter gesprek, waarin ook persoonlijke dingen voorbij komen.”

Voor iedereen die niet kan wachten op de podcasts heeft Robin nog een tip: “Op www.theperfectwedding.nl vind je alles wat je nodig hebt om je bruiloft te organiseren. Ik heb er natuurlijk zelf een account, maar je vind er ook cateraars, herenkostuums, fotografen, écht alles!”

Bridgerton

“Ik kom net terug uit Engeland. Mijn moeder en ik hebben daar besprekingen gehad over het exclusieve dealerschap voor de officiële Bridgerton Trouwjurken collectie in Nederland! Het is een unieke samenwerking met Netflix, dus de lancering is tegelijkertijd met het uitkomen van het derde seizoen van de serie. Je kunt vanaf december dus leuke Bridgertonevents verwachten!”

“Vanaf de release in december post ik de trouwjurken selectie op Instagram en mijn website, dus houd het vooral in de gaten! Voor nu heb ik ook nog een leuke actie. Als je een afspraak maakt, vul dan de code MAGAZINE2023 in op mijn website en ontvang accessoires ter waarde van € 250,- bij aankoop van een jurk vanaf € 1500,-.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *