Bijeenkomst cultuurnota afgezegd

De Reuzen Leeuwarden 2018

Tien sprekers uit de cultuursector en ondernemerswereld en een aantal inwoners zouden de raad vorige week bijpraten over de nieuwe cultuur. Maar door te weinig aanmeldingen, slechts zeven raadsleden, is de bijeenkomst afgeblazen.

In de cultuurnota wordt duidelijk wat Leeuwarden, na LF2018, wil doen op cultureel gebied en hoe het wil investeren in cultuur, talentontwikkeling en de nalatenschap van het Culturele Hoofdstad-jaar. Klinkt als een belangrijke bijeenkomst. Echter toonde de raad weinig belangstelling: een dag voor de bijeenkomst waren er maar drie aanmeldingen. Een oproep van wethouder Sjoerd Feitsma zorgde voor welgeteld vier extra aanmeldingen.

Dit spreekt niet van veel vertrouwen in de ontwikkelingen rondom cultureel Leeuwarden. Ook niet na alle tumult rondom UITfestival, Freeze Festival, Neushoorn en Schaaf. Het is gewoon zonde dat Sjoerd Bootsma, Sjoerd Feitsma, Robert Bangma en vele anderen zich hardmaken voor het culturele voortbestaan van Leeuwarden. Beoogd spreker Bootsma slaat in een reactie in de LC de spijker op z’n kop. ‘Ik was daar pissed over! Het is de gemeenteraad van de Culturele Hoofdstad van 2018. Je vraagt je af waar we het afgelopen jaar al die energie in gestoken hebben. Ik snap het niet dat de raad niet komt opdagen als we het over het vervolg gaan hebben.’

Er komt een nieuwe datum voor de bijeenkomst. Hopelijk zijn de raadsleden wakker geschud en kan er alsnog een vruchtbare bijeenkomst plaatsvinden. We staan na LF2018 op de kaart. Laten we dat gewoon zo houden.

Foto: Hendrika Lageveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *