May the Fourth be with you

Star wars cosplay leeuwarden

Cosplay Meet in Leeuwarden

Iedere Star Wars-fan heeft het in de agenda staan: 4 mei Star Wars Day. Tevens valt Free Comic Day dit jaar ook op 4 mei. Dat moet gevierd worden: daarom organiseren meerdere ondernemers en cosplay-verenigingen in de binnenstad de Cosplay Meet!

Stukje geschiedenis

Sinds 2011 vindt de jaarlijkse Star Wars-dag plaats, en wint hij ieder jaar aan populariteit. Niet zo gek, gezien de reeks nieuwe Star Wars films van de afgelopen jaren. Sinds 2001 vindt het jaarlijkse Free Comic Day plaats op de eerste zaterdag van mei. Die dag staat volledig in het teken van de onafhankelijke comic- en stripwinkels, in eerste instantie in de VS, maar tegenwoordig ook in Europa, Azië en Australië. Een beetje zoals Record Store Day voor de onafhankelijke platenzaken.

BAGGER

Dit jaar vallen beide evenementen op 4 mei. Daarom organiseren Leeuwarder ondernemingen The Saint, Spellekijn, Treinenpassage, AHA Boeken, Stadsschouwburg de Harmonie en Wolwêze samen met cosplay-verenigingen Boeren Anime Gilde Groningen En Regio (Bagger), Clan Diryc Vhetin en Dutch Garrison de speciale Cosplay Meet.

Het programma

Doe een speurtocht langs meerdere geeky winkels. Laat je schminken en ga op de foto met Star Wars & Marvel en DC cosplayers. Krijg 20% korting als je in kostuum naar The SainT Store gaat. Er zijn ook prijzen te winnen de leukste en/of beste cosplayer. Je cosplay hoeft niet met comics of Stars wars te maken te hebben, maar het is wel extra leuk! Omkleden kan in de Harmonie, mocht je dat willen. Je kan er via de achteringang in.

Bij studentenvereniging Wolwêze kun je terecht voor een hapje en een drankje tegen goedkope tarieven. En ’s avonds is er een Star Wars themafeest in Wolwêze vanaf 21:00.

Planning Cosplay Meet
12:00 – 18:00 Kleedkamers open in de Harmonie
12:00 – 18:00 Hapjes en drankjes bij Studentenvereniging Wolwêze
13:00 – 15:00 Jurering cosplay wedstrijd
13:00 – 16:00 Speurtocht door de straten van Leeuwarden
16:00 Aankondiging winnaars cosplay wedstrijd en speurtocht
16:30 Groepsfoto bij Pathé
21:00 – 00:00 Star Wars Themafeest in ASV Wolwêze May The Fourth

Foto: Charles Clark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *