Bekende Leeuwarder: Stadskat Bobbie

stadskat bobbie leeuwarden instagram

Eerder deze week bracht Leeuwarder Courant Stadskat Bobbie onder de aandacht. En eerlijk gezegd: iedereen moet hem kennen! Hij groeit langzaam uit tot een Bekende Leeuwarder, en we kunnen allemaal wat van hem leren.

Bobbie is een echt gezelschapsdier. Zijn eigenaresse mag dan ook van geluk spreken met zo’n beestje. Overdag of ’s avonds werkt ze en dan struint Bobbie op straat rond, vooral rondom Brasserie Spiegelaar. Vaak ligt hij daar op de rode bank op de eerste verdieping, op zijn ronde poezenkussen op een stapel dozen of buiten op het bankje. Maar voor Bobbie gaat er niets boven een scooterzadel. Hier laat hij zich maar al te graag aaien door voorbijgangers. Ook is hij niet cameraschuw; hij gaat maar al te graag op de foto met toeristen.

De stadskat leert ons een waardevolle les. Bobbie leeft namelijk een relaxt leven, blijft dicht bij zichzelf en is lief voor anderen. Hij is niet bevooroordeeld, hij accepteert iedereen zoals ‘ie is. Wat hij geeft, krijgt hij ook terug: liefde! Als we allemaal meer zoals Bobbie in het leven staan, maken we de wereld weer een stukje verdraagzamer.

Bobbie heeft ook zijn eigen Instagram-account. Dan blijf je op de hoogte van zijn laatste avonturen. Lees hier het Leeuwarder Courant artikel, gewijd aan de stadskat.

https://www.instagram.com/p/BuohMxUjAU0/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *