Betoverende huiskamerconcerten van Robin Kester tijdens Museumnacht Fryslân

Dit jaar heeft Friesland voor het eerst een eigen Museumnacht! In de hele provincie openen twintig musea na sluitingstijd hun deuren om te spelen in de nacht.

Met een avontuurlijk programma gaan zij het experiment aan met muziek en performances, en duiken met je de diepte in met boeiende sprekers en tours over en langs de mooiste kunst en verhalen.

Angsten overwinnen

Samen met Museumhuis van Eysinga organiseert Neushoorn een huiskamerconcert in de 18e eeuwse muziekzaal van het museumhuis. In een semi-akoestische duo setting zal Robin Kester hier een betoverend mooi optreden geven.

Als angst je ervan weerhoudt om dingen te doen, wordt je wereld kleiner. Die angst overwinnen door nieuwe, soms zenuwslopende situaties aan te gaan, is het uitgangspunt van Honeycomb Shades, het debuutalbum van de Nederlandse artiest en muzikant Robin Kester. Zwevend tussen kamerpop, elektronische muziek en psychedelische rock, zo zou je de experimentele pop van Robin Kester het beste kunnen omschrijven.

Avontuurlijke muziek

De zangeres schrijft geheel avontuurlijke muziek. Niet per se avontuurlijk in de naïeve zin, omdat er altijd een mysterieus element op de loer ligt. Omdat ze als kind veel van stad naar stad trok, herformuleren veel van haar liedjes vroegere indrukken in dwalende reflecties, vaak geïnspireerd door specifieke momenten en landschappen.

Huis van Eysinga is een herenhuis, gebouwd door een van de aanzienlijkste mannen in de achttiende eeuw. De verschillende ruimtes vol rijke historische details zijn ware plaatjes. Ze vormen het perfecte decor voor een dag om nooit te vergeten. Voor of na het concert kan je op avontuur in het huis. Op zoek naar verborgen luiken, spannende verhalen en de pruik van één van meest aanzienlijke mannen van die tijd – Frans Julius Johan van Eysinga.

De huiskamerconcerten zijn drie keer dertig minuten, met verschillende aanvangstijden. Er wordt gewerkt met 3 tijdssloten, waarin mensen zowel het huis kunnen bezoeken als de show kunnen bijwonen. De tijdssloten zijn als volgt:

  • 19.00 – 21.00 uur totale tijdslot > concert: 19.30 – 20.00 uur
  • 20.30 – 22.30 uur totale tijdsslot > concert: 21.00 – 21.30 uur
  • 22.00 – 00.00 totale tijdsslot > concert: 22.30-23.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *