De kracht van kapsalon Subliem in Hurdegaryp

Kapsalon Subliem knipt en verft haren, maar doet nog veel meer. De kracht van deze zaak is het welzijn van een ander. Van zowel de werknemers als de klanten.

Eigenaresse en kapster Jannie is ervan overtuigd dat de kracht van het bedrijf is dat ze altijd blijven door ontwikkelen. De kapsalon biedt bijvoorbeeld geregeld cursussen aan voor het personeel.

Haarwerken

Net voordat de kapperszaak dicht moest vanwege de coronamaatregelen is Subliem begonnen met het aanbieden van haarwerken. Dit is speciaal voor mensen die door ziekte hun haar verliezen. Jannie vertelt hierover.

“Wij zorgen dat er een passend haarwerk komt. In onze vestiging in Dokkum bieden we deze service, maar we komen ook bij de mensen thuis. Wij sturen foto’s en wensen van de klant naar het bedrijf dat de haarwerken maakt. Op basis daarvan zoeken zij de meest passende haarwerken bij elkaar en sturen deze op. Een zichtzending.”

“Deze bestaat uit 7 à 8 haarwerken waar de klant uit kan kiezen. Zit er niets tussen? Dan regelen we een nieuwe zichtzending. Als er nog wat aangepast dient te worden (zoals naaiwerk), doen we dat zelf. Het is een heel specialistisch werk wat niet iedereen kan. We merken aan onze klanten dat het een fijn idee is dat zij voor haar-werken ook bij hun vertrouwde kapper terecht kunnen.”

Haar doneren

Voor een haardonatie kun je ook terecht bij de kapsalon. Er wordt minstens 30 cm van je haar afgeknipt. Het haar dient schoon te zijn en onbehandeld (dus geen geverfd haar). Vervolgens zorgt Subliem ervoor dat de vlecht bij Stichting Haarwensen terechtkomt. Een stichting die haarwerken doneert aan kinderen die dat nodig hebben.

Kinderen krijgen korting

Jannie vindt dat kinderen de toekomst van het bedrijf zijn. Daarom krijgen zij korting. Basisschoolkinderen krijgen woensdag- en donderdagmiddag korting. Kinderen van 12-17 jaar kunnen elke dag voor wat minder terecht. En dat geldt ook voor de allerkleintjes (0-3).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.