Art Nouveau: Waar elke modeliefhebber thuis is

In hartje centrum, aan het einde van het gezelligste winkelstraatje van Leeuwarden, vind je Art Nouveau: sinds september 2022 al dertig jaar een begrip in Leeuwarden en een must voor elke modeliefhebber!

Art Nouveau is een damesmodewinkel en heeft kleding en accessoires van hoge kwaliteit in het assortiment. Je vindt hier kleding van onder andere HIGH, MaxMara en MarcCain. En of je nou graag sportief gekleed gaat, juist klassiek of liever artistiek: je vindt hier gegarandeerd je nieuwe outfit.

De winkel is gestart door Jannie, die iets leuks wilde doen nadat haar kinderen uit huis gingen. “Dat was in 1992. Alle grote ketens kwamen langzaam naar Leeuwarden en mooie kledingzaken verdwenen. En omdat mijn moeder zag dat mensen nog mooie kleding wilden dragen, is zij in het gat gesprongen. Ze begon met grote merken als Frank Govers en Karl Lagerfeld. Alles of niets!”, vertelt Loes.

Twee handen op één buik

Na vier jaar kwam Loes helpen in de winkel. “Het creatieve heeft er bij mij altijd ingezeten en ik voelde mij hier gelijk als een vis in het water”, vertelt ze. Loes kreeg steeds meer vertrouwen van klanten en de winkel groeide, maar op een gegeven moment werd het tijd voor een nieuwe (en grotere) locatie.

Dat werd de Westerplantage 1., destijds een drukke weg naar de parkeergarage op het Zaailand. De klantenkring werd verder uitgebreid, maar na 20 jaar op die locatie werd het voor Loes weer tijd voor een nieuwe uitdaging.

En dat is de winkel aan de Nieuwestad geworden! Inmiddels is moeder Jannie geen vast gezicht meer, maar tijdens vakantieperiodes nog regelmatig in de winkel te vinden. Wel wordt de inkoop door Loes en Jannie samen gedaan. “We zijn twee handen op één buik”, vertelt Loes trots.

Iets extra’s

Door de jaren heen heeft Art Nouveau een trouwe en leuke klantenkring opgebouwd. En daar doet Loes graag iets extra’s voor. “Ik kom ook wel eens bij mensen over de vloer wanneer zij niet meer goed bij mij kunnen komen”, legt Loes uit.

“En dat maakt het vak ontzettend waardevol, die band die je met mensen opbouwt. Mensen die hier iets kopen, voelen dat we niet alleen een product verkopen maar ook begaan zijn met mensen.”

Begaan met mensen

Over het begaan zijn met mensen gesproken: dat sijpelt overal in door. “Je houdt overal rekening mee. Het is zonde als die ene mooie broek in de kast blijft hangen. We willen dat de kleding gedragen wordt en mensen er plezier aan beleven.”

“Wij hebben door de jaren heen geleerd dat zulke dingen per persoon verschillen. Pas die ene rok of broek eens! Dat proberen wij door te geven aan klanten. Dat zij geen vooroordelen hebben over wat wel of niet staat. Die manier van verkopen kom je niet tegen op internet”, sluit Loes af.

Art Nouveau bestaat dit jaar dertig jaar! En om dat te vieren wordt op de laatste zaterdag van september, oktober en november een merk gepromoot. Welke merken precies en wat je kunt verwachten? Dat wil Loes nog niet vertellen. Maar weet wel dat je in een ongedwongen sfeer kunt genieten van mannequins en je al je vragen over het merk kunt stellen. En wanneer het in de toekomst weer kan, worden er ook modeshows gegeven. Hou de sociale media van Art Nouveau in de gaten.

1 Reactie to “Art Nouveau: Waar elke modeliefhebber thuis is”

 1. Hartstikke leuk verhaal, Loes!
  En ik ben dolblij met ‘mijn’ donkerblauwe High pak jasje met geschulpte achterkant) met grijsblauw vlekken-High-truitje. Wonderschoon!!!!
  Ik ben er ingetrokken.
  Ik woon er in.
  in maart gekocht, donkerblauw met een vaag grijsje en bijpassende trui. Wonderbaarlijk goed!!!!! En ik had t niet uit de rekken gehaald. Door jullie aangereikt. Aantrekken en helemaal goed. Dat is wat ik bij jullie vind. Fijn.
  Tot een volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *