Capt’n Pancake en zijn crew maken van ’t Pannekoekschip het leukste familierestaurant van Leeuwarden

Waarschijnlijk hebben veel Leeuwarders het al eens gedaan: pannenkoeken eten aan boord van een van de grootste klippers van Nederland. We hebben het natuurlijk over familierestaurant ’t Pannekoekschip aan de Willemskade! En genieten van een pannenkoek is heus niet alleen voor kinderen, vertelt Max.

Misschien ken je Max beter als Capt’n Pancake, al 22 jaar de baas van het schip. Een groenteboer heeft de naam ooit als grap op een doos geschreven. En dat sloeg gelijk aan bij Max, vertelt hij lachend.

Familierestaurant

Bij het idee van een pannekoekschip zullen veel mensen snel denken aan een restaurant dat zich voornamelijk richt op kleine kinderen. Dat valt in de praktijk echter best mee, wil Max benadrukken. Er zit namelijk een verschil tussen een kinderrestaurant en een familierestaurant.

’T Pannekoekschip valt namelijk onder het tweede. “Dat betekent dat er uiteraard veel families met kinderen langskomen, maar ook studenten en ouderen”, legt Max uit. “Mensen hebben een beetje het idee dat het hier altijd vol zit met kinderen, maar dat is echt niet zo. Wanneer ik aan mensen vertel dat ik kapitein op een pannekoekschip ben, beginnen ze ook gelijk over kinderfeestjes.”

Studentenkorting

Als student krijg je bij ’t Pannekoekschip ook studentenkorting, bijvoorbeeld. Voor een scherpe prijs krijg je een lekkere en goedgevulde pannenkoek, inclusief een consumptie (bier, wijn of fris). En op je pannenkoek krijg je tegenwoordig overigens veel meer dan het klassieke spek, appel en rozijn.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een pannenkoek met shoarma, gyros, paprika of champignon? Je kunt het in principe vergelijken met een pizza. Alles dat je op een pizza doet, kun je ook op een pannenkoek doen!

Het enige verschil zit hem in het feit dat de toppings niet worden meegebakken, maar op de pannenkoek worden gelegd. Op de menukaart vind je meer dan 120 verschillende pannenkoeken. Dankzij het eigengemaakte beslag smaakt jouw pannenkoek lekkerder dan ergens anders.

Bij ’t Pannekoekschip kun je ook kiezen voor OERpannenkoeken. Dat zijn pannenkoeken met een stoere ‘bite’: de oergranen spelt, haver, boekweit en gerst zijn extra toegevoegd in de pannenkoek. Daarnaast zijn er geen kleur- of smaakstoffen, geen toegevoegde suikers, geen rijsmiddelen en weinig zout aan de OERpannenkoek toegevoegd.

Het leukste familierestaurant van Leeuwarden

Toch nog even terug naar het concept van een familierestaurant, natuurlijk is er wel veel aandacht voor de kids. Zo is er een speelhoek, zijn er kleurplaten en overheerlijke verrassingspannenkoeken met bijvoorbeeld een piratenhoed of prinsessenkroontje. “In mijn garage staat meer speelgoed dan mijn eigen spul”, vertelt Max lachend.

“Dat is ook de kern van het bedrijf. We willen het leukste familierestaurant van Leeuwarden zijn én blijven. Kinderen mogen best even rondlopen of bij de keuken komen kijken hoe de kapitein een pannenkoek in de lucht gooit. Als het een optie is, laten we kinderen ook wel eens een pannenkoek in de lucht gooien.”

Fris het nieuwe jaar in

Dat kinderen enthousiast worden van ’t Pannekoekschip is iets dat zeker is. Zelfs personeelsleden hebben dierbare herinneringen aan de kapitein, vertelt Max. “Soms komt personeel binnen met een foto van hun kinderfeestje. Dan gooien ze met mij een pannenkoek de lucht in!”, legt Max enthousiast uit. “Dat is misschien voor mij wel wat confronterend. Dan merk je dat de jaren écht gaan tellen!”, voegt hij er lachend aan toe.

“Maar, dat is dan ook wel weer leuk. Dan kunnen we de foto nog eens overdoen!” Komende maanden is Max druk met het samenstellen van de nieuwe menukaart, die rond oktober/november wordt geïntroduceerd. Zo gaat ’t Pannekoekschip fris 2023 in. En Max? Die wil wat meer de entertainmentkant op en minder de keuken in. “Dat is misschien goed, nu de jaren gaan tellen”, sluit hij lachend af.

Wil jij werken als pannenkoekbakker? Meld je dan aan bij de kapitein! Het gaat om 12 tot 15 uur per week. Let op: je moet minimaal 18 jaar zijn. Mail voor meer informatie naar mmtuik@kpnmail.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *