Alle winkels mogen weer klanten ontvangen zonder afspraak

Sinds woensdag mogen zowel essentiële als niet essentiële winkels weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak, al zitten hier nog wel enkele voorwaarden aan verbonden. Wij hebben de regels over winkelen voor je hieronder op een rijtje gezet:

Zo geldt er een maximaal aantal bezoekers in een winkel. Het maximum ligt aan de grootte van de desbetreffende winkel. Ook wordt er aangeraden om drukte te vermijden en dus om op rustige tijdstippen naar de winkel te gaan, bijvoorbeeld vroeg in de ochtend. Bovendien is het advies om zoveel mogelijk alleen te komen.

Niet-essentiële winkels, zoals kledingzaken, mogen weer open van 06:00 tot 20:00 uur. Essentiële winkels daarentegen, zoals supermarkten, mogen weer open op hun gebruikelijke tijden. Op warenmarkten mogen ook weer andere artikelen dan levensmiddelen verkocht worden.

Iedereen die een winkel bezoekt is uiteraard nog steeds verplicht een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand te houden van andere mensen. Ook zullen winkels blijven werken met een verplichte winkelkar of mandje. Dit doen ze zodat ze een beter beeld hebben van hoeveel mensen er daadwerkelijk in de winkel aanwezig zijn. Ook zal je tijdens het betreden van de winkels je handen moeten desinfecteren. Bij sommige winkels, vooral supermarkten, moeten ook de winkelkarren gedesinfecteerd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *