Albert Heijn introduceert speciaal uurtje voor ouderen

Ouderen vallen in de risicogroep als het gaat om het coronavirus. Bij een besmetting met het virus is er een grotere kans voor ouderen om ernstig ziek te worden dan voor kinderen en jongeren. Het contact tussen deze groepen moet daarom zoveel mogelijk vermeden worden.

Even een tijdje niet bij je opa en oma op bezoek gaan is natuurlijk prima te doen, maar in een supermarkt ontkom je er niet aan dat ouderen en jongeren elkaar tegenkomen. Daarom hebben D66 en 50Plus voorgesteld om een ouderenuurtje in te voeren. Een uur waarin alleen ouderen de supermarkt in mogen om boodschappen te doen en de rest rustig even haar beurt moet afwachten.

Twee filialen van Jumbo hebben het ouderenuurtje al ingevoerd. In Nieuwkoop (Zuid-Holland) is er anderhalf uur tussen 07.30 en 09.00 uur gereserveerd voor de ouderen en in Spakenburg (Utrecht) is er tussen 08.00 en 09.00 een speciaal uurtje voor ouderen. Andere klanten worden trouwens niet geweigerd, want soms kan het niet anders voor mensen om in de vroege ochtenduren boodschappen te doen, maar er wordt wel verzocht rekening te houden met de ouderen.

Albert Heijn volgt. Vanaf aanstaande maandag is er een speciaal ouderenuurtje tussen 07.00 en 08.00 uur. De kans is dan kleiner om het coronavirus op te lopen en de schappen liggen nog mooi vol, ook wel fijn.

3 Reacties op “Albert Heijn introduceert speciaal uurtje voor ouderen”

    1. Dit is heel erg wat jullie doen Albert Heijn. De mensen die voor onze huidige welvaart hebben gezorgd op deze manier zogenaamd helpen. Bang dat jullie omzet mislopen als het van 08.00 tot 09.00 uur is. Jullie hebben al schofterig veel verdiend aan hamsteraars. Achter het gekozen tijdstip kan alleen maar een commercieel belang zitten. En dan de reden, de winkel is corona vrij. Dst is het een uur later ook!

    2. Is inderdaadwel heel vroeg, heel veel ouderen dragen elastische kousen en moeten wachten op de thuiszorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *