Waar wonen de meeste miljonairs van Friesland?

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert elk jaar cijfers over van alles en nog wat, waaronder over het aantal miljonairs per provincie en gemeente. Benieuwd waar de meeste miljonairs in Friesland wonen? Lees dan vooral nog een stukje verder.

Het klinkt waarschijnlijk logisch, maar voor de zekerheid noemen we het nog even, een miljonair is een persoon die een vermogen van minimaal 1 miljoen euro heeft. Hieronder vallen ook de waarde van het huis waarin diegene woont en ook wordt de hypotheekschuld meegerekend.

In 2018 waren er in Nederland 207.400 miljonairs, dit komt neer op 2,7 procent van alle huishoudens. Het gemiddelde in Friesland ligt iets lager, dit is namelijk 2,1 procent. De gemeentes in Friesland met de meeste miljonairs zijn Terschelling (4,9%) en Schiermonnikoog (4,7%), gevolgd door Ameland met 3,8 procent.

In de gemeente Leeuwarden zijn de minste miljonairs van Friesland. Slechts 1,2 procent van alle huishoudens is miljonair. Landelijk gezien scoort Kerkrade het slechtste met maar 0,5 procent.

Bron: Leeuwarder Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *