Afkoelen in Leeuwarden: waar kan je het beste heen?

De aankomende dagen laat de zomer zich nog even van zijn beste kant zien en we starten dit weekend met temperaturen van ruim 25 graden. Zondag en maandag kan het wel eens tropisch warm gaan worden met temperaturen rond de 30 graden. Dat betekent dat we uiteraard ook weer op zoek moeten gaan naar verkoeling. Waar in Leeuwarden kan je dat het beste doen?

De Prinsentuin

De Prinsentuin is natuurlijk een van de meest bekende en populaire plekken om de koelte op te zoeken. Dat is ook niet zo gek, want in het prachtige park heb zijn genoeg plekken waar je een kleedje kan neerleggen en met een goed boek of een lekker hapje en drankje kan genieten van het zomerse weer. Als het je écht te warm wordt, kan je natuurlijk ook eventjes de gracht inspringen voor wat extra verkoeling.

De Froskepôlle

Is de Prinsentuin je toch iets te druk? Zoek dan de rust op bij de Froskepôlle. In het natuurgebied aan de rand van Leeuwarden, achter Aldlân, kan je genieten van de rust. Het enige dat je hoort zijn de vogels en kikkers en het gesmoorde geluid van voorbijrazende auto’s in de verte. Alhoewel Zuiderburen het landelijke uitzicht aan de zuidzijde van de Froskepôlle heeft opgeslokt, kijk je aan de oostzijde uit over de weilanden van Tytsjerksteradiel. Een ideale plek om met een goed boek of een lekkere wandeling helemaal tot rust te komen.

De zwembaden

Naar het zwembad gaan is altijd een goed idee wanneer het buiten warm is. In Leeuwarden hebben we natuurlijk het Kalverdijkje en De Blauwe Golf. Bij beide zwembaden kan je heerlijk ontspannen of een fanatiek baantje trekken. Met verschillende baden en een keur aan zwemactiviteiten is er voor iedereen iets te doen. Voor de openingstijden voor de twee zwembaden kan je het beste even op de website van de zwembaden kijken.

De (buiten)zwembaden rondom Leeuwarden

Niet alleen in Leeuwarden zelf kan je lekker baantjes trekken: ook in de omgeving van onze mooie stad kan je terecht voor verkoeling en waterplezier. Zo is er in Stiens ‘it Gryn’. Met drie binnenzwembaden en twee (extra) warme buitenbaden met glijbanen en zonne- en speelweide is er genoeg te doen voor een lekker dagje uit.

Ook in Giekerk is een buitenzwembad te vinden, ‘De Sawn Doarpen’. Alle baden zijn verwarmd en met een grote glijbaan en een zonneweide is er genoeg mogelijkheid om lekker te genieten van het mooie weer.

Beide dorpen zijn erg makkelijk met de auto of de fiets te bereiken en liggen binnen een straal van tien kilometer van Leeuwarden. Voor de openingstijden en prijzen kan je het beste even op de websites van beide zwembaden kijken.

Foto dient ter illustratie

1 Reactie to “Afkoelen in Leeuwarden: waar kan je het beste heen?”

  1. De kleine wielen en de grote wielen liggen aan de route Leeuwarden richting hurdegarijp/Groningen /Leeuwarden Oost. Het zijn grote meren met schoon water en niet druk en gratis. Er zijn een snackbar en toiletten. Het wordt Ook groene ster genoemd. Het is rustig en veilig en zeer geschikt voor kinderen. Veel speeltoestellen. diverse standen. (en in het midden een eiland met naaktrecreatie op bescheiden schaal uit het oog) . 5 km ten oosten van Leeuwarden. Er is zon en schaduw. Super plek. Echte aanrader voor iedereen. Gratis parkeren vlakbij het water. Kabelbaan aanwezig en nog veel meer. Vlak bij zit dierentuin aqua lutra. Bij grote wielen aan de noordzijde van de weg een uitstekend restaurant. Even verderop is een restaurant a10. Of e10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *