Actiegroep KOZP komt opnieuw naar Leeuwarden

Op zaterdag 16 november vindt de intocht van sinterklaas plaats in Leeuwarden. Rond 13.00 zullen de geliefde Sinterklaas en zijn pieten aankomen in de Prinsentuin. Hierna gaat, zoals elk jaar, de toch door de stad beginnen.

Naast Sinterklaas en zijn pieten krijgt Leeuwarden deze dag nog meer bezoek. Mensen van de actiegroep KOZP (Kick Out Zwarte Piet) komen namelijk, net als vorig jaar, naar Leeuwarden om te gaan demonstreren. De reden dat de KOZP juist naar Leeuwarden komt heeft te maken met het feit dat Leeuwarden als één van de enige steden in Nederland heeft besloten om een aantal pieten zwart te laten en niet uitsluitend roetveegpieten in te zetten.

Even een throwback naar vorig jaar tijdens de intocht. Ook toen waren er demonstranten van KOZP op de been, maar ook een groep voorstanders van zwarte piet waren aanwezig. De politie moest ingrijpen om de groepen in bedwang te houden.

8 Reacties op “Actiegroep KOZP komt opnieuw naar Leeuwarden”

  1. Belachelijk dat Leeuwarden nog vast houd aan de zwarte Piet, zorgt alleen voor vervelende ouders die denken het beste voor hun kinderen te doen, terwijl het de kinderen niets uit maakt. Leeuwarden zou net als de rest van het land wel met de tijd mee moeten gaan. Over een paar jaar weten we niet beter, dus gewoon doorvoeren die veranderingen.

  2. moest verboden worden op deze intocht te demonstreren er zyn meerdere dagen in het jaar om dit te doen Ieder jaar word het hetzelfde probleem en dit word jaarlyks heftiger Hierdoor gaat eensinterklaasfeest naar de kloten Ik ben 80 jaar en in de periode dat sinterklaas by ons thuis kwam had zwarte Piet nog een ketting aan zyn been Tot heden is er veel veranderd maar niet beter op geworden Nog een paar jaar dan neemt kerstmis het over en zyn we van sinterklaasintochten af welke jaarlijks grote problemen geeft door de vele demonstratie,s wat jaarlijks groter word.

  3. Laat ons toch onze traditie behouden. Het echte verhaal kennen de tegenstanders waarschijnlijk niet. Zwarte Piet heeft niets, maar dan ook niets met discriminatie uit te staan!!

  4. Niet te geloven hoe ver het niveau daald in ons land???? Straks mogen we onze ouders niet meer pappa of mamma noemen maar gwoon ouder. Straks mogen winkels of bedrijven geen merk naam meer hebben omdat het iets raars beteken in een andere taal… Zo is er altijd wel iets.. Denk even na, het is als persoon onmogelijk om iedereen te vriend te houden. En als land is dat precies het zelfde, elk land heeft zijn eigen mensen en zijn eigen cultuur, en je kunt het gewoon niet aan iedereen aan passen omdat er altijd wel iemans is die commentaar heeft of er iets tegen heeft. Het idee multicultureel is leuk, alleen blijft onmogelijk en daar kan niemand iets aan veranderen! Mijn excusses van deze lange reactie maar die onzin leverd alleen maar ruzie op zie dat nou eens in… Alles was prima tot dat we ons begonnen aan te passen wat opsig een leuk idee is, maar overdrijf daar dan niet in want daar komt ruzie van. Dankje voor het lezen. ( het begin van het bericht is misschien wat extreem, maar het zet je hopelijk wel aan het denken! ) En tuurlijk, alle mensen zijn gelijk en moeten zich gewoon aan normale regels houden als niet stelen of moorden of pijn doen. Heb elkaar lief, en accepteer elkaar hoe je bent en accepteer elkaars cllultuur en wensen. Maar laat iedereen hun eigen plekje wel houden om zich terug te kunnen trekken naar hun eigen gewoonten en cultuud. Daar los je veel meer mee op dan alles gelijk en 1 te willen hebben.

  5. En weer gaat het om volwassenen die een kinderfeest dreigen te bederven. Ik zou zeggen “laat het los laat het gaan”om met Elsa te spreken. Elke gemeente doet het op zijn manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *