NHL Stenden op plaats 3 in hbo-keuzegids

Ben je bijna klaar met je middelbare school en ben je opzoek naar een vervolgopleiding op het hbo? Of is jouw zoon of dochter van plan volgend jaar op het hbo te gaan beginnen? Dan sta je voor een moeilijke keuze: welke opleiding ga ik kiezen en op welke school. Daarom organiseren scholen open dagen, maar ook de hbo-keuzegids kan helpen bij het maken van de juiste keuze.

De hbo-keuzegids is een onafhankelijke vergelijking van alle hbo-opleidingen en de resultaten worden gebaseerd op studententevredenheid, accreditaties en het aantal studenten die de studie succesvol afrondt. Onafhankelijk? De studenten zelf hebben ook een rol in de beoordeling en wie wil nu niet dat zijn of haar opleiding en school een goede naam hebben? Toch wel fijn als je later een baan zoekt en dat je kunt melden dat jouw opleiding en school tot één van de beste van Nederland behoort.

Of dit daadwerkelijk een rol speelt, is natuurlijk de vraag. NHL Stenden Hogeschool staat op de derde plaats in de hbo-keuzegids een heeft maarliefst negentien topopleidingen! Dit aantal is zelfs verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Het lijkt erop dat de fusie van vorig jaar de kwaliteit van het onderwijs zeker goed heeft gedaan. De betrouwbaarheid moeten we misschien wel met een korreltje zout nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *