Aantal studenten aan campus Fryslân blijft achter op schema

Problemen in het academisch Campus Fryslân: het aantal inschrijvingen blijft fors achter ten opzichte van de doelstellingen. Volgends de doelstellingen zouden nu zo’n 605 studenten daar moeten studeren, maar het zijn er nu nog maar 197.

Na twee eeuwen hebben we eindelijk een academisch onderwijs in de provincie, maar dan moeten mensen zich wel gaan inschrijven. Meer dan de helft van het gebouw is gewoon nog leeg en is wachtende op nieuwe studenten. 

Er lopen nu dus 197 studenten door het Campus Fryslân en dat is nog niet eens een derde van waar men vanuit ging. De gemeenthe Leeuwarden, provincie Friesland en Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben samen bijna zo’n 60 miljoen euro gestoken in het project voor de periode 2016 tot 2023. De helft daarvan komt van RUG, de rest van Leeuwarden (3,3 miljoen), de provincie (17,8 miljoen) en derden. 

De bedoeling is volgens plannen en prognoses dat in 2022 duizend studenten hun studie volgen in Friesland. Daarmee kan de campus zichzelf bekostigen. Helaas is dat nog niet zo ver. Nog maar twee jaar voor de deadline en er zijn nog maar 197 studenten. 

Los daarvan worden de cijfers in de herfst van 2019 bij de RUG met tevredenheid gelezen. Ook media en overheden in Leeuwarden zijn tevreden over de verdubbeling. Over de meest recente cijfers willen zij echter niks zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *