Aanstaande zaterdag pop-up shop lokale sieraadmakers

Collectief Edelsmeden Leeuwarden (CEL) heeft in de Blokhuispoort haar open werkplaats. Dit weekend hebben zij een pop-up shop georganiseerd voor lokale sieraadmakers. Door de week wordt hier hard gewerkt aan sieraden door hobbyisten, amateur edelsmeden en professionele edelsmeden. Alleen dit weekend hebben zij hun werkplaats omgebouwd tot pop-up shop in kerstsfeer. Van 13.00 tot 17.00 uur kun je binnenlopen en het werk bewonderen van wel veertien lokale sieraadmakers. Allemaal met werk in hun eigen stijl, met natuurlijke edelstenen, in zilver en natuurlijk is ieder super trots om hun eigen shop-in-shop te hebben op zo’n prachtige plek!

Oprichter Sanne Bergsma:
“Trots zijn we dat we werk van zulke diverse sieraadmakers kunnen presenteren. Uniek werk en ieder met een geheel eigen stijl. We zien ook mensen terug die jaren geleden een cursus bij ons hebben gevolgd en nu een eigen sieraadlijn hebben! We hebben gelukkig een ruime werkplaats waar we in alle rust (en met anderhalve meter in acht) wekelijks amateur edelsmeden ontvangen en mensen opleiden tot edelsmid.”

Friese edelsmid Sanne Bergsma en Nieuw-Zeelandse edelsmid Melissa Cowie zijn de initiatiefnemers van het collectief. Met meerdere lokale edelsmeden geven zij workshops en cursussen voor groepen in de oude smederij. Dankzij hun gezamenlijke passie voor het vak en een crowdfund is Noord-Nederland sinds september 2019 verrijkt met een uniek concept; een grote open werkplaats waar amateur én professional kunnen edelsmeden.  Kijk voor meer informatie op edelsmedenleeuwarden.nl

Blokhuispoort Leeuwarden
CEL – eerste plein
Zaterdag 12 december, 13.00 – 17.00 uur


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *