GIF expositie in Natuurmuseum Fryslân verlengd

De expositie GIF, oog in oog met levende giftige dieren die op dit moment in het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden is te zien, is verlengd en wel met een half jaar. Bezoekers kunnen nu tot en met 30 juni 2021 genieten van de Texaanse ratelslag, de blauwe gifkikkertjes en het gilamonster, maar ook van de interactieve spellen, de filmpjes en het GIFpunt.

Het is een raar jaar geweest. Door de coronacrisis was het museum twee keer een periode gesloten. Tijdens de eerste lockdown elf weken en tijdens de tweede twee weken. Daarnaast heeft het museum al lange tijd te maken met coronabeperkingen: er mogen slechts een beperkt aantal mensen toegelaten worden. Door de verlenging met een half jaar, krijgt iedereen nu alsnog de kans om de giftige dieren te ontmoeten.

Het verlengen van de tentoonstelling is in goed overleg gegaan met het Spaanse bedrijf Grupo Atrox en Naturalis Biodiversity Center in Leiden, die samen de tentoonstelling ontwikkeld hebben. Grupo Atrox is verantwoordelijk voor de dieren in de expositie, Naturalis ontwikkelde onder andere de interactieve spellen. Het hield ook in dat de dierentuinvergunning verlengd moest worden en dat de dierenverzorger een half jaar langer inwoner van Leeuwarden is.

Als museum zijn we erg blij met deze ontwikkeling. Er is heel wat uit de kast gehaald voor de expo GIF. Er zijn grote tenten aangeschaft en er is veel aandacht besteed aan de aankleding. Daarnaast zijn er mooie educatieve programma’s ontwikkeld voor scholen en is er een leuk GIFtig kinderfeestje. Hopelijk krijgen alle scholen die geboekt hadden, nu alsnog de kans om de dieren te bekijken.

Belangrijk om te weten: we mogen een bepaald aantal bezoekers per dag binnen laten. Reserveren is verplicht. Bezoekers kunnen op de website online tickets met tijdslot kopen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje voor bezoekers van dertien jaar en ouder is verplicht. Vergeet niet om uw mondkapje mee te nemen.

Coronaproof
Bezoekers kunnen met een gerust hart het Natuurmuseum bezoeken. De tentoonstelling GIF, de vaste presentaties en de attractie De OnderWaterSafari zijn helemaal coronaproof ingericht. Er zijn schermen op alle contactplekken (zoals balie, horeca, preparateur en GIFpunt) zodat bezoekers veilig kunnen communiceren met de medewerkers. In het hele museum geldt eenrichtingsverkeer. Op verschillende plaatsen zijn desinfectiemiddelen beschikbaar en de suppoosten maken meerdere schoonmaakrondes per dag. Om veilig spellen te kunnen spelen is er een ‘interactive’ pen beschikbaar of desinfectiemiddel. Belangrijk voor iedereen, bezoekers en medewerkers, is om anderhalve meter afstand te houden.

Foto: Marcel van Kammen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *