8 tips voor de feestdagen van Jelle

Na een dag door de kou, regen en/of wind fietsen is er niets fijner dan je nestelen bij de open haard, houtkachel of bij de centrale verwarming en te genieten van wijn, rum, kruidenbitter, cocktail of een rogge jenever. Drink minder, drink beter en kom de verschillende drankjes proeven bij Jelle’s proeflokaal en ontdek welk winters drankje het beste bij jouw smaak past.

Sonnema Vodka Herb

We kennen Sonnema allemaal van de Berenburg. Dit is net even wat anders. Het is een wodka waar een klein beetje van de kruidenmelange van de berenburg aan is toegevoegd. Wodka, maar dan net even anders.

Domaine Tariquet 25 ans

Deze armagnac wordt volledig gestookt uit folle blanche, een moeilijke, maar smaakvolle druivensoort. Gebotteld op vatsterkte en niet bijgekleurd. Zelden vind je nog zo’n oude smaakvolle drank voor onder de 100 euro.

Aurum golden orange liqueur

Aurum is een sinaasappellikeur op basis van rum. Dit geeft hem net wat meer dikte dan een standaard sinaasappellikeur. Aurum is een erg mooi alternatief voor bijvoorbeeld grand marnier, en ook nog voordeliger. Niet overtuigd? Er staat altijd een fles open in het proeflokaal.

Bollinger brut special cuvée

Wellicht ken je deze champagne wel uit een film. Het is namelijk James bond zijn favoriete champagne. Champagne mag van 3 soorten druiven gemaakt worden. Pinot noir, pinot meunier en chardonnay. Bij Bollinger leggen ze de nadruk op de pinot noir, wat deze champagne wat meer body en structuur geeft. Bijna zonde om bij de oliebollen te drinken. Bijna…

Skeef liwadder slokje

Het Skeef Liwadder slokje is een likeur die exclusief voor Drankenspeciaalzaak Jelle wordt gemaakt. Het drankje is gevuld met een overheerlijke rumlikeur en plezierig gezoet. Doordat hij op 32% is gebotteld, heeft het drankje daarnaast ook een lekkere bite.

Devilshot

De devilshot smaakt naar braam, framboos, limoen en chilipeper en is voor de echte durfallen. Dit shotje brengt je in een regelrechte extase. Het drankje heeft zijn naam te danken aan rapper JEBROER, die met het nummer ‘Kind van de duivel’ een grote hit scoorde.

Zlatogor AK-47

Dit is een kristalheldere wodka afkomstig uit Oekraïne. Deze wodka heeft een opvallende en unieke fles in de vorm van de Kalashnikov.

Louis Roque La Vieille Prune Reserve De Centenaire

Wie van cognac houdt, moet dit drankje echt eens proberen. En dat kan, want je raadt het al, we hebben en fles open staan. Vieille prune is een cognac, maar dat gemaakt van pruimen in plaats van druiven. En dat proef je. Een mooie afsluiter van het kerstdiner naast een mooie koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *