6 quarantaine-tips om de dag door te komen

Slaat de verveling al toe? Hieronder hebben we zes quarantaine-tips samengesteld om de lange dagen door te komen. Zo verveel je je geen moment meer!

1. Ga videobellen. Persoonlijk contact is op dit moment erg lastig, maar gelukkig zijn er hele handige online programma´s om met elkaar toch te zien. WhatsApp heeft natuurlijk een handige functie voor video-oproepen, maar ook Skype en Zoom zijn handige tools om met meerdere mensen tegelijkertijd te videobellen.

2. Neem eens een kijkje op de Facebook- of Instagrampagina van Nifty. Met korte filmpjes laten ze zien hoe het in huis net wat makkelijker kan. Denk bijvoorbeeld aan hoe je meer ruimte in je koelkast creëert, hoe je oude onderzetters weer als nieuw lijken en hoe je van een oud T-shirt je eigen vloerkleed maakt. Handig en ideaal om nu eens wat van uit te proberen.

3. Maak je eigen dominobaan. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Verzamel wat oude dvd’s en boeken en zet een grote dominobaan uit in je huis. Dit kost je zeker wat tijd en het kan natuurlijk gebeuren dat er per ongeluk wat omvalt, maar dat is niet erg. Tijd zat. Wil je een extra uitdaging? Probeer de baan dan via de trap te laten gaan.

4. Gamen. Game verslaafd? Dat is op dit moment geen issue. Lekker de hele dag onbezorgd gamen. Het kan gewoon en het is een mooie opvulling van je tijd.

5. Uiteraard mag Netflix niet ontbreken in dit lijstje. Ken je dat gevoel dat je na het kijken van een aflevering super graag wil weten hoe het verder gaat in de volgende aflevering? Op zo’n moment is er altijd een twijfel, wel/niet verder kijken, want je moet eigenlijk ook nog andere dingen doen. Nu hoef je je dus helemaal niet meer schuldig te voelen. Je hebt toch tijd genoeg. Laat die televisie maar lekker aan staan.

6. Ga ouderwets puzzelen. Haal je verzameling puzzels weer van zolder en ga er eens goed voor zitten. Kies een puzzel van duizend stukjes of meer en je bent er gegarandeerd heel wat uurtjes zoet mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *