26 nieuwe mini-appartementen op het Bonifatiusplein

Er komen 26 mini-appartementen op het Bonifatiusplein. Echter wordt de bouw hiervan met een uitzondering toegestaan.

De nieuwe appartementen die komen zijn maximaal vierkante meter. Doordat ze zo klein zijn, kunnen er voordeuren aan de pleinkant geplaatst worden en is er zo meer levendigheid in het gebied rond de kerk.

Echter was er wel een probleem met de grootte van de appartementen, want ze zouden niet aan de gemeentelijke richtlijnen voldoen. PvdA-wethouder maakte hier een uitzondering voor: “Maar als je ruimtelijke kwaliteit bovenaan zet, zijn deze kleine woningen hier hoogwaardiger.”

Voor nieuwe bewoners die een auto bezitten wordt het echter wel wat lastiger, want zij krijgen geen parkeervergunning. Een groener gebied is de reden hiervoor. Ook speelt dat voor de toekomst een rol. Er zijn zo nu zestig parkeerplaatsen; straks worden dat er tien. Hierover hebben bewoners wel twee brieven gestuurd naar de gemeente, omdat er nu veel auto’s staan. B en W vinden daarentegen dat de parkeergarage Hoeksterend een goede plek is om de auto neer te zetten.

Naast de mini-appartementen komen er ook nog zes andere woningen. Er staat dus veel op de planning, waardoor de gemeenteraad het kader nog moet vaststellen.  

Bron: LC

2 Reacties op “26 nieuwe mini-appartementen op het Bonifatiusplein”

  1. Hoeveel vierkante meter? En waarom maakt wethouder Hein de Haan hier een uitzondering voor? Het begint er zo langzamerhand op te lijken, dat De Haan verregaande belangen heeft in de projectontwikkelaarssector, zie zijn voorkeur voor nieuwbouw op de plek van Zalen Schaaf. En gaat dit aansluiten op het nieuw te bouwen Nieuwe Hoek, dat er achter ligt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *