Zzp’ers ontvangen kerspakket van Leeuwarder Ondernemersfonds

Zo’n tweehonderd zzp’ers hebben van het Leeuwarder Ondernemersfonds (LOF) een kerstpakket gekregen. Hierin zitten producten die zijn ingekocht bij lokale ondernemers.

De kerspakketten konden op uitnodiging worden opgehaald bij een drive-thru. Ali de Jong meldt aan de LC dat er vaak zzp’ers meehelpen met het organiseren van culturele evenementen. Deze worden ook wel ‘eenpitters’ genoemd. De culturele sector is volgens de Jong belangrijk voor de economie. Door corona is er niet veel doorgegaan dit jaar, dus dat is natuurlijk financieel een tegenslag, ook voor zelfstandig ondernemers. Met de kerstpakketten wil het LOF de ondernemers in de culturele sector en de evenementenbranche een steuntje in de rug geven.

De producten in de pakketten zijn afkomstig van allemaal verschillende lokale ondernemers. Dit varieert van de slager tot aan de mosterdmaker. Een deel is zelfs gratis aangeleverd door bijvoorbeeld grote voedselketens. Hopelijk kunnen de ‘eenpitters’ volgend jaar weer leuk meedoen met het organiseren van festivals!

Bron: LC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *