Zes Blokkeerfriezen, waaronder Jenny Douwes, in cassatie tegen straf

Zes van de Blokkeerfriezen, die in hoger beroep zijn veroordeeld tot werkstraffen van 90 uur, tekenen cassatie aan tegen die straf. Dit heeft hun advocatenkantoor Anker en Anker afgelopen week bekendgemaakt. Ook Jenny Douwes is een van de zes.

In cassatie gaan is aan de Hoge Raad vragen om een eerdere uitspraak van een rechtbank of een gerechtshof te vernietigen. De zes vinden het onterecht dat ze allemaal voor hetzelfde zijn veroordeeld. Acht van de Blokkeerfriezen leggen zich neer bij de uitspraak van het gerechtshof en willen een streep zetten onder de zaak.

De actievoerders blokkeerden op 18 november 2017 de A7, zodat bussen met demonstranten tegen Zwarte Piet niet naar de sinterklaasintocht in Dokkum konden komen. Het hof stelde dat alle verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan het versperren van de snelweg, het verhinderen van een geoorloofde betoging en het uitoefenen van dwang. Bij Jenny Douwes geldt naast de veroordeling ook opruiing en uitlokking tot het plegen van strafbare feiten.

Waarschijnlijk doet de Hoge Raad pas over een jaar uitspraak.

Bron: Omrop Fryslân

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *