Zayn Cars: het sportwagenparadijs van Leeuwarden

Hou jij ook zo van toffe (sport)auto’s? Dan is Zayn Cars aan de Adonisweg écht jouw place to be. Eigenaar Delzar heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd. Als we met hem om tafel zitten, vertelt hij met veel passie over zijn werk.

De liefde voor auto’s is er bij Delzar, die je ook kunt kennen als eigenaar van snackbar My Snax aan de Canadezenlaan, al vanaf kleins af aan met de paplepel ingegoten. Van zijn vader, die in de autowereld werkte, kreeg hij vroeger al veel speelgoedautootjes. “Door de vrienden van mijn vader werd ik vaak gevraagd om auto’s te herkennen. En ik kon de meeste merken al gewoon opnoemen! Ik was toen, denk ik, een jaartje of vijf”, vertelt Delzar trots.

Liefde voor sportauto’s

De liefde voor auto’s, met name sportauto’s, is in de daaropvolgende jaren bij Delzar alleen maar gegroeid. In zijn eigen auto reed hij telkens ongeveer een halfjaar. “Ik ben en blijf een handelaar: ik wilde géén geld verliezen op mijn privéauto. Dat kon ik niet over mijn hart krijgen”, vertelt de autoverkoper gepassioneerd.

Telkens lukte het hem om zijn auto zonder verlies (of zelfs met winst!) te verkopen. “Zo heb ik mij een beetje kunnen verdiepen in de sportauto’s! Toen ik studeerde, startte mijn broer zijn autobedrijf, waar ik ’s weekends werkte. Na het afronden van mijn studie ben ik daar gaan werken. En nu zijn we hier!”

En met ‘hier’ bedoelt Delzar het bedrijf waar we op het moment van het interview zijn: Zayn Cars, zijn eigen bedrijf dat op hetzelfde terrein en in hetzelfde pand zit als Autobedrijf Bak van zijn broer.

Samenwerken

Op papier zijn de broers dan wel ‘concurrenten’ van elkaar: toch werken ze in de praktijk veel (en heel graag!) samen. “We hebben bijvoorbeeld samen de grond gekocht. En wanneer ik het even druk heb, springt hij bij in mijn bedrijf. En dat werkt andersom precies hetzelfde.”

Ook klanten sturen ze naar elkaar door, net zoals het samen inkopen van een nieuwe auto. “Wanneer ik iets vindt dat bij hem past, gaan we er bijvoorbeeld ook samen heen. En ik heb natuurlijk niets te maken met wat hij aan de auto’s verdient”, legt Delzar uit.

Zijn er dan ook dingen die beide broers zelf doen? Jawel hoor. Met Zayn Cars focust Delzar zich bijvoorbeeld vooral op sportwagens. En dat levert een ander aanbod op dan wat de meeste autodealers verkopen. Daarmee wil Delzar niet zeggen dat hij de beste of mooiste auto’s van Leeuwarden heeft, verzekert hij ons.

“Ik focus mij gewoon meer op een bepaalde categorie. Zo staat er nu in de showroom een Range Rover. In een straal van vijftig kilometer zijn er misschien twee of drie exemplaren te koop, met grote prijsverschillen. Ik probeer mijn auto’s altijd scherp aan te bieden.”

Naast het in- en verkopen van sportwagens kun je Delzar ook vragen naar een specifiek type auto. In een gesprek geef jij aan welke kleur jij mooi vindt en welke specifieke eisen jij belangrijk vindt. Op basis van dat gesprek, wordt er een prijsindicatie gegeven. “En na een aanbetaling ga ik voor je op zoek naar jouw droomauto: de perfecte service!”

En over perfect gesproken: dit werk is absoluut Delzar zijn droombaan. “Het gaat mij niet om het geld, maar om het proces. En ik blijf dit werk ook écht nog wel even doen. Wat ik in de toekomst ga doen? Dat weet ik nog niet. Misschien stap ik over naar een hoger segment. Ik focus mij voorlopig eerst op dit pure motorgeweld”, sluit hij tevreden af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *