Yes! Het is eindelijk weer mooi weer, komt de zomer er nu echt aan?

Yes! Gisteren was weer de eerste mooie dag sinds een tijdje en dit zet komende week volgens het weerbericht nog even door. Het wordt stralend weer met veel zon en kans op 25 graden!

Er wordt vaak gezegd dat mensen zich gelukkiger voelen als het mooi weer is en er is niks aan gelogen, want dit blijkt ook écht zo te zijn. Maar hoe komt dit toch? Volgens hoogleraar Genetica en Geluk Meike Bartels heeft vooral licht een positieve invloed op onze mentale gezondheid en ook zijn we gemiddeld gezien gelukkiger als we buiten zijn. Maar volgens Bartels is het wel belangrijk om een nuance te maken. Want natuurlijk wordt heus niet iedereen gelukkig van mooi weer en tropische temperaturen. Hoe moeilijk het ook te geloven is, iedereen is genetisch verschillend, dus zijn er ook mensen die van koud weer houden.

Warmte zorgt voor een geluksgevoel

Toch blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) dat 80 procent van de Nederlanders zich gelukkig voelt bij een temperatuur tussen de 15 en 20 graden, 81 procent bij 20-25 graden en 82 procent bij 25-30 graden. En het blijkt dat we vooral vlak na een weeromslag, een gelukkiger gevoel krijgen. En dit is nu ook weer het geval, na nat grauw weer, krijgen we weer heerlijk warme dagen. Echt iets om naar uit te kijken dus!

Hup het terras op!

Nu het mooie weer er aankomt, is het natuurlijk tijd om de horeca even goed te supporten. Ga lekker het terras op met vrienden en familie en geniet van het zonnetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *