Wonen & Trends: Dé trends van dit najaar

Van strakke lijnen met donkere kleuren naar funky printjes met felle warme kleuren. Het kan allemaal, dit zijn dé woontrends van het najaar van 2018. Vind jij je stijl hier nog niet helemaal tussen, niet getreurd. Je huis moet je natuurlijk compleet stylen naar jouw smaak, er zijn geen regels voor het inrichten van jouw woonruimte. 

Industrieel
Het is helemaal van nu: de industriële stijl, maar waar komt het vandaan? De laatste jaren worden steeds meer oude fabrieken en loodsen omgebouwd tot woningen waarbij de oude industriële elementen erg in de smaak vallen. Bij welke elementen en kleuren moet je denken aan een industriële stijl? Denk aan grote hoge ramen, betonnen vloeren, houten tafels, stoelen en stenen muren. Veel voorkomende kleuren in deze hippe woonstijl zijn vooral basiskleuren zoals verschillende soorten grijs, mat zwart, gebroken wit, geaccentueerd met koper en cognac. 

Scandinavian
Zachte kleuren in combinatie met veel licht, dat is waar je aan moet denken bij de Scandinavische stijl. Het is een nette, strakke stijl met natuurlijke elementen. Een terugkerende kleur die je ziet
in deze stijl is wit. Deze kleur wordt veel gebruikt omdat in de winters in Scandinavië het vroeg donker wordt. De kleur wordt vaak gecombineerd met andere lichte kleuren zoals zacht roze, lichtgrijs en andere natuurtinten. Iets wat niet is weg te denken in deze woonstijl is hout. Naast houten meubels zie je ook houten vloeren en zelfs muren. 

Vintage
De jaren zeventig maken niet alleen in de fashion zijn comeback maar ook in de woontrends. Geef je woonruimte een nostalgisch gevoel met warme kleuren en funky prints. Kleuren zijn een belangrijk element in deze stijl. Denk aan okergeel, limoengroen, oranjerood, pastelblauw en oudroze. Qua materialen spelen warme houtsoorten een grote rol. Eikenhout, beukenhout maar ook steigerhout. Daarnaast is fluweel een stof die je overal voorbij ziet komen, bij bijvoorbeeld dekens en kussens. Maar ook als bekleding van een bank. Zet een oude platenspeler in je woonkamer voor een extra effect of hang oude elpees op aan de muur. 

Uniek
Wees uniek in het stylen van je huis. Speel met verschillende accessoires om je woning helemaal naar jouw smaak te creëren. Het zijn de kleine dingen die jouw huis eigen maken, denk daarbij aan foto’s, posters, unieke lampjes en planten. Je kan het zo bont en gek maken als je wil of juist simpel en casual. Een leuke manier om je woonruimte uniek te maken is door een behang te bestellen wat je zelf hebt ontworpen. 

Tekst: Fatima Yousif
Foto’s: pexels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *