‘You can’t buy happiness, but you can buy sushi!’

Restaurant Hana

Wij houden wel van de oosterse keuken en zijn dan ook verheugd met de komst van restaurant Hana. Hier geniet je van heerlijke sushi, Japanse grillgerechten en Chinese wokgerechten. Bovendien is vader To weer terug in Leeuwarden en kookt hij bij Hana de lekkerste gerechten zoals we van hem gewend zijn.

Voordat de familie To Restaurant Hana in mei opende, zat hier een ander Aziatisch restaurant. Vader To was hier de kok en in Leeuwarden een waar begrip; veel vaste klanten kwamen voor zijn verrukkelijke eten, specifiek zijn sauzen. De familie To, vader, moeder en hun twee zoons, kregen de kans om het pand over te nemen en hier een compleet nieuw restaurant te beginnen. Ze hebben het omgetoverd tot een gezellig en ruim sushi en Japans grillrestaurant. Vader To staat weer in de keuken voor de fijnste wok- en grillgerechten en achter de sushibar staat de sushichef met jaren ervaring. Zo weet je zeker dat je alleen de lekkerste smaken uit Azië te proeven krijgt.

Sfeer en smaak
Meteen vanaf de opening in mei kan het restaurant rekenen op enthousiaste reacties. De gasten zijn te spreken over het eten, maar ook over de terugkeer van vader To, de sfeer en de gastvrijheid. Dat is niet zo gek; wanneer je binnenloopt, word je omhelst door een gezellige Aziatische sfeer. Kijk je ogen uit met details als het reliëf en de versieringen in het hout.

Bij binnenkomst weet je overigens meteen dat het goed zit; je loopt dan langs sushibar, waar ze de Maki, Nigiri en overige sushigerechtjes allemaal vers bereiden. In de keuken halverwege het restaurant zorgt chef-kok To ervoor dat je niets ontbreekt aan Japanse grillgerechten en traditionele Chinese gerechten; elk vlees- en visgerecht heeft bovendien zijn eigen saus en dus zijn unieke smaak. Hier drink je natuurlijk een lekker drankje bij. De Sake en Japanse biertjes staan al voor je klaar.

Thuis en in het restaurant
Heb je zin om thuis te genieten uit de Hanakeuken? Dan kan dat ook. Ze zijn goed bereikbaar en centraal gelegen, waardoor afhalen geen probleem is. De volgende keer dat je zin hebt in Sushi of de Aziatische keuken raden we je aan bij Restaurant Hana langs te gaan en je te laten verrassen door het voortreffelijke eten en de goede sfeer

Tekst: Johan Weitenberg
Foto’s: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *