Winnaar uit 1997 Henk Angenent rijdt opnieuw Elfstedentocht


De winnaar van de befaamde Elfstedentocht in 1997, Henk Angenent, heeft afgelopen weekend de Elfstedentocht opnieuw gereden. Angenent, de voormalig spruitjesteler, heeft de tocht gereden samen met goede vriend Syb van der Ploeg, zijn broer en Martin Matser.

Na aankomst bij de finish op de bonkevaart werd Angenent opgevangen door zijn familie. Na een uitputtende tocht van tien uren kwam hij over de finish. Al had hij wel enkele stukken afgelegd in de auto vanwege knieproblemen en slechte stukken ijs.


De dag voordat er werd gereden hebben de heren het ijs gecontroleerd om te zien of het veilig was om de tocht te maken. Het ijs was overduidelijk minder dan in 1997, maar nog langer wachten was onverantwoord. Op sommige stukken was het ijs dusdanig minder dat er niet op gereden kon worden. 


De 53-jarige hoopte voor het donker in Leeuwarden te arriveren en dat lukte. Onder grote mediabelangstelling kwamen zij aan bij de finish. Na een vermoeiende dag is de winnaar van 97 lekker uitgerust in een luxe hotel. 

Bron: De Telegraaf
Foto: Gebruikt onder de CC0 1.0-licentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *